ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Reuters: Έτοιμη να «χτυπήσει» την Ιταλία η Ε.Ε.

Reuters: Έτοιμη να «χτυπήσει» την Ιταλία η Ε.Ε.
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη στήριξή τους στην κίνηση της Κομισιόν για επιβολή πειθαρχικών μέτρων κατά της Ιταλίας, αναφορικά με το χρέος της, εξέφρασαν εκπρόσωποι των κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με αξιωματούχο τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Κατά τον ίδιο αξιωματούχο, η Οικονομική και Δημοσιονομική Επιτροπή του Συμβουλίου της Ε.Ε. επιβεβαίωσε ότι είναι δικαιολογημένη μια διαδικασία πειθαρχικών μέτρων κατά της Ρώμης.

Εφόσον τα ευρωπαϊκά κράτη ανάψουν επισήμως «πράσινο φως», η Κομισιόν μπορεί να εκκινήσει την πειθαρχική διαδικασία κατά της Ρώμης.

Νωρίτερα, ανοιχτό το ενδεχόμενο αναθεώρησης του στόχου για το έλλειμμα στον ιταλικό προϋπολογισμό κάτω από το 2,4% άφησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι.

«Δεν είναι γραμμένο στη Βίβλο ότι το έλλειμμα πρέπει να είναι 2,4%», δήλωσε ο επικεφαλής της Λέγκα, ερωτηθείς αν θα μπορούσε ο στόχος για το έλλειμμα να μειωθεί στο 2,2%.

Επεσήμανε, δε, ότι το υπουργείο Οικονομικών της χώρας αξιολογεί την κατάσταση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νικόλας Φαραντούρης: «Δεν ήμασταν, δεν είμαστε και δεν πρόκειται να γίνουμε όλοι ίδιοι»

Ευρωβαρόμετρο: Οι πολίτες αντιλαμβάνονται την ΕΕ ως ασφαλές καταφύγιο εν μέσω γεωπολιτικής αβεβαιότητας

Ένας «σαλταρισμένος» μικρομέγαλος λουστράκος – Ο Ερντογάν θέλει να κάνει «κουμάντο» σε ΝΑΤΟ, ΕΕ και απειλεί το Ισραήλ

Ο Αβραμόπουλος προσέφυγε στον Άρειo Πάγο: Ζητά την ακύρωση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης

Νικόλας Φαραντούρης: «Χωρίς ευρωπαϊκά μέταλλα δεν υπάρχει ευρωπαϊκή άμυνα»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr