Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν αναζητά οικονομικό σωσίβιο στην Κίνα

Ο Ερντογάν αναζητά οικονομικό σωσίβιο στην Κίνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε τη σπουδαιότητα των ενισχυμένων διμερών σχέσεων καθώς τον καλωσόριζε ο Κινέζος ομόλογός του Σι Τζιπίνγκ στην πρωτεύουσα της Κίνας.

«Πιστεύω ότι η Τουρκία και η Κίνα έχουν μεγάλες δυνατότητες για την ενίσχυση της μεταξύ τους συνεργασίας», δήλωσε ο Ερντογάν μετά τη συνάντηση με τον Σι Τζιπίνγκ Μεγάλη Αίθουσα του Λαού που διήρκεσε 1 ώρα και 10 λεπτά.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι οι δυο χώρες απολαμβάνουν δεσμό χιλίων ετών μέσω αρχαίων πολιτισμών που τους συνδέει ο Δρόμος του Μεταξιού.

«Η επίσκεψη αυτή στην Κίνα συμβαίνει σε μια εποχή αυξημένων δοκιμών για παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα.

»Η ενίσχυση των σχέσεων Τουρκίας-Κίνας θα προσφέρει επίσης μεγάλη και πολυποίκιλη συμβολή στην παγκόσμια σταθερότητα», ανέφερε ο Ερντογάν, ενώ παράλληλα εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Πρόεδρο και τον λαό της Κίνας για τη φιλοξενία.

Ο Σι Τζιπίνγκ είπε ότι η Κίνα και η Τουρκία θα πρέπει «να εργαστούν ειλικρινά για να υποστηρίξουν μια πολυμερή παγκόσμια τάξη με τα Ηνωμένα Έθνη στο επίκεντρό της, ένα σύστημα βασισμένο στο διεθνές δίκαιο, με επίκεντρο την επιστήμη και την τεχνολογία».

Η Τουρκία είναι ένας σημαντικός κρίκος στην πρωτοβουλία «belt-and-road» της Κίνας για την κατασκευή λιμένων, αυτοκινητοδρόμων, σταθμών ηλεκτροπαραγωγής και άλλων υποδομών που την συνδέουν με την Ευρώπη, την Αφρική και την Ασία.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Daily Sabah, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνοδευόταν στη συνάντηση από τον υπουργό Εξωτερικών, τον Υπουργό Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, τον υπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Φστίχ Ντομέζ, τον Υπουργό Εμπορίου, τον υπουργό Βιομηχανίας και Τεχνολογίας και τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών.

Επίσης, παρόντες στη συνάντηση ήταν ο υπουργός Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (MIT) Hakan Fidan, ο πρόεδρος της Αμυντικής Βιομηχανίας, ο διευθυντής Επικοινωνίας της Τουρκικής Προεδρίας Fahrettin Altun, ο πρέσβης Τύπου Ibrahim Kalin και ο πρέσβης της Τουρκίας στο Πεκίνο Abdulkadir Emin Onen.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ινδονησία: Κινέζα πήγε να βγάλει selfie σε ενεργό ηφαίστειο και έπεσε μέσα

Γερμανία: Συνελήφθη συνεργάτης Ευρωβουλευτή του AfD για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Τα συνδικάτα της Σκωτίας ζητάνε από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην πουλά όπλα στην Τουρκία

Ο Ερντογάν αφού συνάντησε τον τζιχαντιστή Χανίγιε μετά είδε και τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr