Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποια ονόματα συζητούνται για τη διαδοχή της Λαγκάρντ στο ΔΝΤ

Ποια ονόματα συζητούνται για τη διαδοχή της Λαγκάρντ στο ΔΝΤ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Παραδοσιακά ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι Ευρωπαίος. Αμέσως μετά την αποχώρηση της Κριστίν Λαγκάρντ από την ηγεσία του Ταμείου οι συζητήσεις για τον διάδοχό της στη θέση έχουν ξεκινήσει.

Μετά την Σύνοδο Κορυφής της 2ας Ιουλίου, όπου η Κριστίν Λαγκάρντ ανακοινώθηκε πως θα είναι η υποψήφια των «28» ηγετών για την θέση του επικεφαλής της ΕΚΤ, η ίδια δήλωσε πως αμέσως αποχωρεί από την ηγεσία του Ταμίου.

Η δεύτερη θητεία της στο ΔΝΤ επρόκειτο να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2021, όμως εφόσον το Ευρωκοινοβούλιο εγκρίνει την υποψηφιότητά της, τότε θα παραλάβει την ΕΚΤ από τον Μάριο Ντράγκι στις 31 Οκτωβρίου.

Προσωρινά την αντικαθιστά στο ΔΝΤ ο δεύτερος τη τάξει, ο Αμερικανός Ντέιβιντ Λίπτον, όμως αυτό ισχύει μέχρι να κινηθούν οι διαδικασίες για την πλήρωση της θέσης.

Όπως επισημαίνει δημοσίευμα του Reuters άλλωστε, η θέση αυτή του επικεφαλής του ΔΝΤ καλύπτεται παραδοσιακά από Ευρωπαίο πολιτικό ή τεχνοκράτη, σε αντιστοιχία με την θέση του επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας, του «αδελφού» οργανισμού, όπου τοποθετείται Αμερικανός.

Όσο για τα ονόματα που ήδη έχουν πέσει στο τραπέζι για το ΔΝΤ, το Reuters αναφέρει πρώτο – πρώτο τον γνωστό μας, πρώην Επίτροπο Οικονομικών και νυν επικεφαλής της Τράπεζας της Φινλανδίας Όλι Ρεν.

Άλλα ονόματα που συζητούνται, αυτό του προέδρου της Κεντρικής Τράπεζας της Γαλλίας, Βιλερουά ντε Γκαλό, του επικεφαλής της Μπούντενσμπανκ Γιενς Βάιντμαν, αλλά και του μέλους του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ.

Κάποιοι αναλυτές αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να δούμε τον 72χρονο Μάριο Ντράγκι από επικεφαλής της ΕΚΤ να «μεταφερθεί» στο ΔΝΤ, σε μια ιδιότυπη ανταλλαγή θέσεων με την 63χρονη σήμερα Κριστίν Λαγκάρντ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Λάρι Σάμερς για την «επικών διαστάσεων ελληνική τραγωδία»: Το ΔΝΤ έκανε λάθη, η Ελλάδα δεν ήταν αθώο θύμα

ΔΝΤ: Δύο εκατομμύρια Ουκρανοί πρόσφυγες δεν θα επιστρέψουν στην Ουκρανία

Λαγκάρντ σε Χατζηδάκη: Όχι στον οριζόντιο περιορισμό της χρήσης μετρητών στην Ελλάδα

Ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς δεν επιτρέπει στην Αίγυπτο να «ξεφύγει» από το ΔΝΤ – Πρόσφυγες για χρέος

ΤΟ ΔΝΤ ζητάει από τον Μητσοτάκη πάγωμα αυξήσεων μισθών και συντάξεων και αύξηση φόρων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr