Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέο «χαστούκι» στον Ερντογάν: H ΕΤΕπ «παγώνει» τα δάνεια προς την Τουρκία

Νέο «χαστούκι» στον Ερντογάν: H ΕΤΕπ «παγώνει» τα δάνεια προς την Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένα ακόμα «χαστούκι» προς την Τουρκία έρχεται από την ΕΕ. Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) ανακοίνωσε πως δεν θα προβεί σε νέες δανειοδοτήσεις προς την Τουρκία που να συνδέονται με έργα του δημόσιου τομέα μέχρι τουλάχιστον το τέλος του έτους, όπου τότε θα επανεξετάσει την στρατηγική της.

Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος των κυρώσεων που επέβαλλε πριν από μερικές ημέρες η ΕΕ προς την Τουρκία για τις παράνομες γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο.

«Ως τράπεζα της ΕΕ, η EIB θα ακολουθήσει τις συστάσεις του Συμβουλίου και, συγκεκριμένα, θα λάβει μια περιοριστική προσέγγιση όσον αφορά την υποβολή νέων χρηματοδοτήσεων προς έγκριση στο Συμβούλιό της για το υπόλοιπο της χρονιάς», δήλωσε εκπρόσωπος της EIB στο Reuters.

Η ΕΤΕπ είναι ο μεγαλύτερος μεμονωμένος δανειστής της Τουρκίας και δαπανά μεταξύ 0,4 δισ. ευρώ έως και 2,2 δισ. ευρώ ετησίως στην Τουρκία τα τελευταία τρία χρόνια.

«Η αξιολόγηση της στρατηγικού προσανατολισμού της Τράπεζας για τις χρηματοδοτικές της δραστηριότητες στην Τουρκία έχει προγραμματιστεί για αργότερα φέτος», πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Το «πάγωμα» δεν αναμένεται επί του παρόντος να επηρεάσει τα σχέδια του ιδιωτικού τομέα και η τράπεζα θα μπορούσε ακόμα να υπογράψει συμφωνίες αξίας περίπου 350 εκατομμυρίων ευρώ πριν από το τέλος του έτους, αν πάρει το «πράσινο φως» από τους υπουργούς οικονομικών της ΕΕ.

Πάντως από την πλευρά της η Τουρκία επιμένει στην προκλητική της συμπεριφορά και έχει δηλώσει πως οι τυχόν περικοπές της χρηματοδότησης της ΕΕ δεν θα επηρεάσουν τις γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr