Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αγρότες: Η Ελλάδα έχει πεθάνει αν συνεχιστεί το εμπάργκο για ένα χρόνο

Αγρότες: Η Ελλάδα έχει πεθάνει αν συνεχιστεί το εμπάργκο για ένα χρόνο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηλεία, Ρωσία,

«Αν συνεχιστεί για ένα χρόνο το εμπάργκο από τους Ρώσους, όχι μόνον η Ηλεία, αλλά η Ελλάδα έχει πεθάνει» δηλώνει ο Φώτης Κυριαζής στο ilialive εκφράζοντας έτσι την αγωνία των αγροτών όχι μόνο στην Ηλεία, τους οποίους εκπροσωπεί αλλά και όλης της Ελλάδας που έχουν εξαγωγικό προσανατολισμό.

Ο πρόεδρος στου αγροτικού συνεταιρισμού ΥΡΜΙΝΗ ο οποίος βρίσκεται σε ανοικτή επικοινωνία και με τους αγρότες της Μακεδονίας ξεκαθαρίζει ότι η παραγωγή της φράουλας στο νομό δεν μπορεί να αρχίσει τον επόμενο χρόνο, υπό αυτές τις συνθήκες.

Όπως επισημαίνει το εμπάργκο δεν αφορά μόνο τους αγρότες αλλά για δεκάδες άλλα επαγγέλματα ή ύπαρξη των οποίων συνδέεται άμεσα με την παραγωγή της φράουλας, από τους εργάτες που απασχολούνται στην καλλιέργεια, μέχρι τους οδηγούς – μεταφορείς, τις γεωπονικές επιχειρήσεις, τους κατασκευαστές των συσκευασιών κλπ.

Από την πλευρά του ο Κώστας Νικολούτσος τονίζει ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η απώλεια των αγορών και εκτιμά ότι κανένα προϊόν δεν είναι ασφαλές, ούτε το λάδι, οι ελιές και το κρασί, γιατί μπορεί να έχουν εξαιρεθεί της απαγόρευσης εισαγωγής από τη Ρωσική κυβέρνηση, ωστόσο , επισημαίνει, υπάρχουν και έμμεσοι τρόποι απαγόρευσης, όπως είναι οι ακόμα πιο αυστηροί φυτουγειονομικοί έλεγχοι στα προϊόντα μας.

Τέλος ο Γεράσιμος Καλλιμώρος που είναι πρόεδρος της ΕΑΣ Ηλείας – Ολυμπίας Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Α.Ε, τόνισε ότι «Εμείς είχαμε προβλήματα και πριν το εμπάργκο, από την ώρα της κρίσης με την Ουκρανία γιατί και οι εξαγωγές έχουν πληγεί εξ αιτίας του κλίματος ανασφάλειας και φόβου ακόμα και της μεταφοράς φορτίων. Τώρα έρχεται και αυτή η εξέλιξη να μας αποτελειώσει”

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μήνυμα Λαβρόφ σε Ευρώπη: «Οι ΗΠΑ θα σας εγκαταλείψουν αν στείλετε στρατό στην Ουκρανία»

«Δουλίτσες» δισ. στη Συρία: Ο ένας αδελφός του τζιχαντιστή «προέδρου» Αλ-Σαράα είναι Ρώσος υπήκοος κι ο άλλος (πρώην) στέλεχος της Pepsi

Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ επιθυμούν τερματισμό του πολέμου Ουκρανίας-Ρωσίας έως τον Ιούνιο

Εσθονία: Απαγόρευση εισόδου στη χώρα για Ρώσους που πολέμησαν στην Ουκρανία

«Άνοιγμα» Μακρόν σε Πούτιν: Η μυστική αποστολή στη Μόσχα για διάλογο και η … σκιά του Τραμπ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr