Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανίαΤουρκίαΚουρδιστάνΙσραήλΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Τσεκούρι» Goldman Sachs στις προβλέψεις για τις ελληνικές τράπεζες

«Τσεκούρι» Goldman Sachs στις προβλέψεις για τις ελληνικές τράπεζες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε περιστολή των προβλέψεών της για τις ευρωπαϊκές τράπεζες προχώρησε η Goldman Sachs, προβλέποντας μείωση των καθαρών κερδών τους στην τριετία κατά 120 δισ. ευρώ, τετραπλασιάζοντας τις εκτιμήσεις της για τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορωνοϊού στην κερδοφορία τους.

Οι βασικοί παράγοντες που οδήγησαν την αμερικανική τράπεζα να αναθεωρήσει τις προβλέψεις της, περιλαμβάνοντας και τις ελληνικές τράπεζες, είναι:

το σημαντικά αυξημένο πιστωτικό κόστος

οι πιο αδύναμες προοπτικές στα έσοδα (χαμηλότεροι όγκοι δανείων, ποσοστά εσόδων-περιθωρίων, προμήθειες)

το γενικά σταθερό κόστος.

Οι τράπεζες που θα επηρεαστούν το περισσότερο, σύμφωνα με την Goldman Sachs, είναι οι τράπεζες με χαμηλά επίπεδα κερδοφορίας όπως οι ελληνικές, οι γερμανικές και οι ιταλικές.

Για την Alpha Bank τονίζει πως το υψηλότερο κόστος κινδύνου και οι πιο αδύναμες προοπτικές για τα έσοδα που προκαλεί η κρίση λόγω του κορωνοϊού την οδηγούν να προβλέπει πλέον αρνητικά κέρδη ανά μετοχή (EPS) για το 2020 σε 0,39 ευρώ και 0 ευρώ για το 2021, ενώ κόβει τις εκτιμήσεις της για τα EPS για τα επόμενα δύο έτη κατά 3%, με αποτέλεσμα να προχωρά σε μείωση της τιμής-στόχου για την τράπεζα στο 35,3% ή 1,34 ευρώ από 2,07 ευρώ.

Για την Εθνική Τράπεζα αναφέρει πως για τους ίδιους λόγους μειώνει τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή κατά 64% για το 2021 και κατά 2% για τα επόμενα χρόνια.

Για το 2020 τοποθετεί τα κέρδη ανά μετοχή στα 0,31 ευρώ αυξημένα κατά 24% λόγω του κεφαλαιακού κέρδους ύψους 500 εκατ. ευρώ από τις θέσεις της σε ελληνικά κρατικά ομόλογα και στα 0,11 ευρώ για το 2021.

Ως αποτέλεσμα κόβει την τιμή-στόχο 11,9% ή στα 2,22 ευρώ από 2,52 ευρώ.

Για την Τράπεζα Πειραιώς προβλέπει, για τους ίδιους λόγους, αρνητικά κέρδη ανά μετοχή το 2020 και το 2021 στα -0,69 ευρώ και στο -0,05 ευρώ αντίστοιχα, ενώ μειώνει τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή για τα επόμενα έτη κατά 3%. Και για την Πειραιώς μειώνει την τιμή-στόχο 22% ή στα 1,31 ευρώ ευρώ από 1,68 ευρώ.

Τέλος, για την Eurobank, προβλέπει επίσης μείωση στα κέρδη ανά μετοχή το 2020 στα -0,03 ευρώ και το 2021 στα 0,03 ή μείωση 69%.

Τοποθετεί την τιμή-στόχο στα 0,69 ευρώ από 0,80 ευρώ πριν ή 13,8% χαμηλότερα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αποζημίωση σε θύματα ηλεκτρονικής απάτης θα δίνουν οι τράπεζες

Κρούγκμαν: Γιατί το μέλλον της Κίνας δεν είναι αυτό που… θα ήταν

Ένοπλη ληστεία σε τράπεζα στην Πάτρα – Τους κυνηγά η Αστυνομία

Εμπαιγμός από τις τράπεζες για τα επιτόκια φωτιά και τα στεγαστικά δάνεια των ευάλωτων νοικοκυριών

Αντώναρος για Μητσοτάκη: Αργά θυμήθηκε ο ατάλαντος γόνος τη δυσφορία του για τις τράπεζες

Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr