Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μίχαλος: Κούρεμα χρέους για τις πληγείσες από την πανδημία επιχειρήσεις

Μίχαλος: Κούρεμα χρέους για τις πληγείσες από την πανδημία επιχειρήσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην κατάθεση συγκεκριμένης πρότασης από τα Ευρωεπιμελητήρια προς τα αρμόδια όργανα της ΕΕ προκειμένου να ληφθεί πολιτική απόφαση για τη «συγχώρεση χρέους» (debt forgiveness) που θα δίνει τη δυνατότητα στα κράτη – μέλη να διαγράψουν χρέη προς το Δημόσιο που αφορούν τις πληγείσες από τον κορωνοϊό επιχειρήσεις, ζητεί με επιστολή του προς τη Διοίκηση των Ευρωεπιμελητηρίων, ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Επισυνάπτεται αναλυτικά η επιστολή:

«Αξιότιμε κύριε πρόεδρε,

»Όπως ήδη σας επεσήμανα κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήσαμε την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου, θεωρώ ύψιστης σημασίας την παρέμβασή μας ως Ευρωεπιμελητήρια προς τα αρμόδια όργανα της ΕΕ προκειμένου να προωθηθούν αποτελεσματικές και εφαρμόσιμες πολιτικές για την επίλυση του τεράστιου οικονομικού προβλήματος που έχει προκαλέσει η πανδημία του Covid-19 στο σύνολο σχεδόν των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και γενικότερα της οικονομίας.

»Στο πλαίσιο αυτό, σας ζητώ να προβούμε άμεσα στην κατάθεση συγκεκριμένης πρότασης με την οποία θα ζητούμε τη λήψη πολιτικής απόφασης για την «συγχώρεση χρέους» (debt forgiveness) δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στα κράτη – μέλη να διαγράψουν χρέη προς το δημόσιο που αφορούν τις πληγείσες από τον κορονοϊό επιχειρήσεις.

»Το μέτρο αυτό, άλλωστε, το έχει προτείνει από την περασμένη άνοιξη ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Μάριο Ντράγκι, γεγονός που καταδεικνύει ότι είναι εφικτό να υλοποιηθεί.

»Αν δεν υπάρξει στο σύνολο της ΕΕ και σε κρατικό επίπεδο ένα «κούρεμα» χρέους ώστε μετέπειτα η κάθε κυβέρνηση με την έγκριση της ΕΕ να μετακυλήσει αυτό το «κούρεμα» στις πληγείσες επιχειρήσεις, τότε το μέλλον πολύ μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων είναι αβέβαιο.

»Η “συγχώρεση χρέους” σαφέστατα και δεν μπορεί να αποτελεί μονομερή ενέργεια, γι’ αυτό κι εμείς, ως Ευρωεπιμελητήρια, θα πρέπει να πιέσουμε τα ευρωπαϊκά όργανα προς αυτήν την κατεύθυνση.

»Και βέβαια, σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να βρισκόμαστε σε εγρήγορση για να διασφαλίσουμε την όσο το δυνατόν συντομότερη εκταμίευση προς τα κράτη – μέλη των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης για την ενίσχυση των εθνικών οικονομιών των οποίων τα δημοσιονομικά περιθώρια, λόγω των δράσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας έχουν περιοριστεί ασφυκτικά».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: 62χρονος εμβολιάστηκε 217 φορές κατά της covid-19

Στη Λάρισα οι νεκροί του κορωνοϊού δεν έχουν «λιώσει» – Στο Νέο Κοιμητήριο σταμάτησαν οι εκταφές

Εμβόλια Covid: Έχουν τελικά σπάνιες αλλά σοβαρές παρενέργειες σύμφωνα με παγκόσμια μελέτη

ΕΟΔΥ: 65 θάνατοι από covid – 51 διασωληνωμένοι – Αύξηση της θετικότητας της γρίπης και 5 νέοι θάνατοι

Πουλάκου για long Covid: Περισσότερο ευάλωτες οι γυναίκες από 40-60 ετών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr