Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επιμένει η τρόικα για προαπαιτούμενα και δημοσιονομική εξυγίανση

Επιμένει η τρόικα για προαπαιτούμενα και δημοσιονομική εξυγίανση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η έξοδος της Ελλάδας από το μνημόνιο είναι πλήρως συνυφασμένη με την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, αλλά και την υλοποίηση των προαπαιτούμενων. Αυτό διεμήνυσε η τρόικα στον Γκίκα Χαρδούβελη, κατά τη σημερινή τους συνάντηση.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, πάντως, δεν υπήρξαν εντάσεις στη συζήτηση, ενώ από ελληνικής πλευράς εκφράστηκε η αισιοδοξία ότι οι δημοσιονομικές εξελίξεις του 2014, αλλά και του 2015 θα είναι θετικές .

Ωστόσο από πλευράς τρόικας , για μια ακόμη φορά, τέθηκε μετ΄ επιτάσεως το ζήτημα των περιβόητων μεταρρυθμίσεων , με την εκτίμηση ότι δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη ούτε το 60% των συμφωνηθέντων.

Η ελληνική αντιπροσωπεία υπό τον υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη, υποστήριξε ότι θα υπάρξει υπέρβαση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα για φέτος (1,5% του ΑΕΠ), τοποθέτηση με την οποία δεν συμφώνησαν αλλά ούτε διαφώνησαν -εντόνως τουλάχιστον- οι εκπρόσωποι των δανειστών μας . Σ΄ αυτό που έδωσε έμφαση η τρόικα ήταν ο χαμηλός, κατά την άποψη της, βαθμός κάλυψης των προαπαιτούμενων, τα οποία συνέδεσε άμεσα με το αποτέλεσμα της αξιολόγησης και κατ΄επέκταση με τις διαπραγματεύσεις για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Όσον αφορά το μείζον ζήτημα των φοροελαφρύνσεων , κατά τους δανειστές δεν μπορεί να προχωρήσει τίποτα πριν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, ενώ κατά την ελληνική κυβέρνηση, κάποια μέτρα, θα μπουν στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που θα κατατεθεί τη Δευτέρα, καθώς αποτελούν στρατηγικό στόχο της κυβέρνηση.

Οι εκπρόσωποι της τρόικας θα συναντηθούν την Τετάρτη με τους υπουργούς Ανάπτυξης Νίκο Δένδια και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να συζητηθούν τα καυτά ζητήματα των κόκκινων δανείων και των απολύσεων στο δημόσιο.

Για Πέμπτη και Παρασκευή προγραμματίζονται ραντεβού με τον Γ. Βρούτση, με την ατζέντα να περιλαμβάνει κρίσιμα εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα, όπως η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, αλλά και νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Ο Νίκος Δένδιας τιμά τη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Νίκος Δένδιας: Με εθνική ενότητα και υπευθυνότητα οφείλουμε να περιφρουρήσουμε τη Δημοκρατία μας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr