Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τέλος του Κόσμου του 2050: «Τα έθνη θα καταρρεύσουν»

Τέλος του Κόσμου του 2050: «Τα έθνη θα καταρρεύσουν»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι απειλές είναι πολλές για τον ανθρώπινο πολιτισμό και τον πλανήτη μας και το ζητούμενο είναι αν κάποια από αυτές θα φέρει την τελική καταστροφή: θα είναι ο πυρηνικός πόλεμος, η κλιματική αλλαγή, μία οικονομική κρίση; Και πότε;

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ανάλυση που δημοσίευσε το Εθνικό Κέντρο για την Κλιματική Αποκατάσταση, ένα think tank της Μελβούρνης, η πορεία την οποία έχει αυτήν τη στιγμή η ανθρωπότητα, δίχως λοξοδρομήσεις και έκτακτα περιστατικά, οδηγεί στο Τέλος του Κόσμου το 2050.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε αυτήν, η κλιματική αλλαγή μπορεί να αποτελέσει την αιτία για πολεμικές συρράξεις, κάτι όμως που δεν μπορεί αυτήν τη στιγμή να «χαρτογραφηθεί» με ακρίβεια καθότι δεν είναι κάτι που παρουσιάζεται με μεγάλη συχνότητα στην ανθρώπινη ιστορία.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ανάλυσης, «ο ανθρώπινος πολιτισμός θα βρεθεί σε ένα σημείο από το οποίο δεν υπάρχει επιστροφή: μεγάλο μέρος της Γης δεν θα είναι κατοικήσιμο, τα έθνη θα καταρρεύσουν, καθώς και η διεθνής ισορροπία».

Ο μόνος τρόπος για να μην συμβεί αυτό, θα είναι μία άμεση και παγκόσμια κινητοποίηση, ώστε να εξαλειφθούν από τις βιομηχανίες οι εκπομπές ρύπων και να τεθεί σε τροχιά η αποκατάσταση της ατμόσφαιρας.

Από την άλλη, το εφιαλτικό σενάριο καταγράφει ότι η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη «κλειδώνει» στους τρεις βαθμούς Κελσίου, γεγονός το οποίο θα επιφέρει αλυσιδωτές επιπτώσεις, ανάμεσά τους την κατάρρευση του οικοσυστήματος, την εξαφάνιση των δασικών εκτάσεων στον Αμαζόνιο, το λιώσιμο των πάγων στην Αρκτική κ.α.

Περίπου ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι θα μετακινηθούν από τις εστίες τους λόγω των ανυπόφορων συνθηκών που θα δημιουργηθούν, αγροτικές καλλιέργειες θα καταρρεύσουν, ενώ κράτη όπως η Κίνα και οι ΗΠΑ θα εφαρμόσουν τη στρατιωτική ισχύ τους για να αυξήσουν την κατοχή φυσικών πόρων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αυστραλία: Γυναίκα ζούσε με τον νεκρό αδελφό της για πέντε χρόνια

Στην Ισπανία κάνει ζέστη σαν να είναι καλοκαίρι – Έως και 30°C

Ο λόγος που ορισμένοι άνθρωποι ξυπνάνε μεταξύ 3 και 4 τα ξημερώματα

Στην Κίνα κρύο ρεκόρ -40°C και ρεκόρ εκπομπών CO2

Η ασθένεια της κλιματικής αλλαγής απειλεί και την Ελλάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr