Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συγκίνηση από τη φωτογραφία με το νεκρό αρκουδάκι να αγκαλιάζει τη σκοτωμένη μητέρα του!

Συγκίνηση από τη φωτογραφία με το νεκρό αρκουδάκι να αγκαλιάζει τη σκοτωμένη μητέρα του!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρκούδα, Αρκτούρος, Καστοριά,

Ένα φρικτό έγκλημα με θύματα αρκούδες σημειώθηκε στην ορεινή Ελλάδα, αυτή τη φορά στην Καστοριά, όπου άγνωστοι πυροβόλησαν και σκότωσαν μια θηλυκή αρκούδα και το ηλικίας λίγων μηνών αρκουδάκι της.

Όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η οργάνωση Αρκτούρος, τα δύο άτυχα ζώα εντοπίστηκαν το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στην περιοχή Πολυανέμου Καστοριάς από την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ που ειδοποιήθηκε από την Αστυνομία.

Η θηλυκή αρκούδα, νεαρής ηλικίας και βάρους 150 περίπου κιλών, είχε πυροβοληθεί στη μουσούδα, ενώ το επίσης θηλυκό αρκουδάκι της έφερε τραύματα από πυροβόλο όπλο στο σώμα του. Ήταν φετινής γέννας και δεν ζύγιζε περισσότερα από 35-40 κιλά…

Σύμφωνα με τον Αρκτούρο, η δολοφονία της μητέρας αρκούδας έγινε μάλλον σε παρακείμενο δρόμο όπου και βρέθηκαν ίχνη αίματος και στη συνέχεια την έσυραν αιμόφυρτη μέσα στο δάσος.

Οι δύο αρκούδες βρέθηκαν αγκαλιασμένες σε μικρή απόσταση από τον δρόμο. Θεωρείται πιθανό ότι πρώτα σκότωσαν τη μητέρα, που έφερε τα πιο σοβαρά τραύματα, και το αρκουδάκι που τραυματίστηκε από τους πυροβολισμούς, αφού περιπλανήθηκε, γύρισε κοντά στη μητέρα του περιμένοντάς την να ξυπνήσει και υπέκυψε δίπλα της…

Στελέχη του Αρκτούρου επισημαίνουν πως οι δύο άτυχες αρκούδες δεν βρισκόταν κοντά σε κατοικημένη περιοχή ούτε είχαν αναφερθεί ζημιές σε κτηνοτροφικό κεφάλαιο.

Είναι η πρώτη φορά στα 21 χρόνια λειτουργίας του Αρκτούρου που σημειώνεται τέτοιο αποτρόπαιο περιστατικό δολοφονίας μητέρας και μικρής αρκούδας, τονίζουν.

«Το θέμα εκτός από τις περιβαλλοντικές διαστάσεις του ξεπερνάει πλέον και τα όρια της ηθικής» σημειώνει στην ιστοσελίδα της η οργάνωση. Και προσθέτει:

«Μόλις πριν από μερικές εβδομάδες δύο ακόμη αρκούδες σκοτώθηκαν από πυροβόλο όπλο στα ελληνικά βουνά. Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ υπενθυμίζει ότι η καφέ αρκούδα παραμένει αυστηρά προστατευόμενο είδος στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ο φόνος και η δημόσια έκθεσή της από τον άνθρωπο, τιμωρούνται από τον νόμο, με ποινή φυλάκισης.

Δυστυχώς επιβεβαιώνεται ότι η κυριότερη απειλή για την αρκούδα παραμένει ο άνθρωπος».

Η φωτογραφία που σόκαρε το facebook

Το πρωί της Τετάρτης ο Αρκτούρος ανάρτησε στη σελίδα του στο facebook φωτογραφία της νεκρής αρκούδας με το μικρό της.

arkoudes

Η εικόνα συνοδεύτηκε με το ακόλουθο κείμενο:

“Η φωτογραφία των δύο αρκούδων που σκοτώθηκαν από πυροβόλο όπλο με το μικρό αρκουδάκι να αγκαλιάζει τη μητέρα του.

Κοινοποιούμε τη φωτογραφία με στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου για την ανάγκη προστασίας των αρκούδων στην Ελλάδα.

Το συγκεκριμένο περιστατικό έγινε σε μία περιοχή που δεν είχαν σημειωθεί ζημιές από αρκούδες κι ως εκ τούτου δεν είχαν παρατηρηθεί φαινόμενα σύγκρουσης με κτηνοτρόφους, γεωργούς ή μελισσοκόμους. Είναι ένα μεμονωμένο αποτρόπαιο περιστατικό το οποίο όμως έχει τον ισχυρό συμβολισμό του. Δεν χρειάζεται μόνο θυμός αλλά κυρίως προβληματισμός και ενημέρωση.

– Η παρουσία των αρκούδων είναι δείκτης υψηλής βιοποικιλότητας και υγείας των δασών.

– Η αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου και αρκούδας είναι εφικτή. Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ επιμένει στην εφαρμογή προληπτικών μέτρων (εγκατάσταση ηλεκτροφόρων περιφράξεων και εκτροφή ελληνικών ποιμενικών σκύλων) για την πρόληψη των ζημιών που προκαλεί η καφέ αρκούδα.

– Ο δεσμός της μητέρας αρκούδας με τα μικρά είναι πολύ ισχυρός. Ο μόνος τρόπος για να αποσπάσει κανείς το αρκουδάκι από το θηλυκό είναι να τη σκοτώσει.

– Τα αρκουδάκια μένουν κοντά στη μητέρα τους για 1,5 – 2 χρόνια. Το διάστημα αυτό, το θηλυκό, το οποίο αναλαμβάνει εξ’ ολοκλήρου την ανατροφή των μικρών, θα φροντίσει να τους διδάξει όλες τις δεξιότητες που απαιτούνται στη μετέπειτα ζωή τους: πώς να αναγνωρίζουν και να εντοπίζουν την τροφή τους, τους κινδύνους της ζωής κλπ. Η περίοδος της εκμάθησης είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση των νεαρών ζώων και καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον τους. Γι’ αυτό και εάν χωριστούν πριν την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης είναι πολύ δύσκολο να επιβιώσει μόνο του το αρκουδάκι.

ΜΗΝ ΣΚΟΤΩΝΕΤΕ ΤΙΣ ΑΡΚΟΥΔΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΣΠΑΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νωρίτερα από κάθε χρονιά έπεσαν σε χειμερία νάρκη οι αρκούδες στο Νυμφαίο

Αρκούδα επιτέθηκε σε άνδρα έξω από την Άρτα – Τον δάγκωσε σε πολλά σημεία

Αρκούδα περιφέρεται γύρω από τη Θεσσαλονίκη σε κατοικημένες περιοχές

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Σκηνές βίαιης έξωσης με ΟΠΚΕ γίνονται η καθημερινότητα στην Ελλάδα του Μητσοτάκη»

Τουρκάλα τραγουδίστρια θα κάνει ενέσεις με αίμα αρκούδας για να γίνει πιο σφριγηλή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr