Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συναγερμός για επικείμενη έκρηξη ηφαιστείου στην Ισλανδία

Συναγερμός για επικείμενη έκρηξη ηφαιστείου στην Ισλανδία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι αρχές της Ισλανδίας αύξησαν το επίπεδο κινδύνου για μια ενδεχόμενη έκρηξη του ηφαιστείου Μπαρνταρμπούνγκα κηρύσσοντας “πορτοκαλί συναγερμό”, δηλαδή το τέταρτο επίπεδο στην πεντάβαθμη κλίμακα κινδύνου.

Η έκρηξη του ηφαιστείου Εϊγιαφιάτλαγιοκουτλ το 2010 οδήγησε στο κλείσιμο του εναέριου χώρου της Ευρώπης για έξι ημέρες και στοίχισε 1,7 δισ. δολάρια.

Από τις 16 Αυγούστου παρατηρείται έντονη σεισμική δραστηριότητα στο Μπαρνταρμπούνγκα, όμως ακόμη δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι επίκειται μια έκρηξη.

Το Μπαρνταρμπούνγκα είναι το μεγαλύτερο ηφαιστειακό σύστημα της Ισλανδίας και βρίσκεται κάτω από κάλυμμα του πάγου του παγετώνα Βατναγιόκουλ, στα νοτιοδυτικά της χώρας. Ανήκει σε διαφορετική οροσειρά από το Εϊγιαφιάτλαγιοκουτλ.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι νωρίς σήμερα το πρωί κατέγραψε την ισχυρότερη σεισμική δόνηση που έχει σημειωθεί στην περιοχή από το 1996 και πλέον έχει ισχυρές ενδείξεις ότι το μάγμα στο ηφαίστειο κινείται.

“Προς το παρόν δεν υπάρχουν σημάδια έκρηξης, όμως δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι η δραστηριότητα αυτή δεν θα οδηγήσει σε μια υποπαγετική ηφαιστειακή έκρηξη” τονίζεται στην ανακοίνωση.
Ένα στέλεχος της υπηρεσία τόνισε ότι η περιοχή όπου βρίσκεται το ηφαίστειο είναι σχεδόν ακατοίκητη, όμως για λόγους ασφαλείας έχουν κλείσει τους γύρω δρόμους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Έσκασε ηφαίστειο στην Ισλανδία – Συντριβάνια λάβας

Ηφαίστεια έτοιμα να «σκάσουν» σε Ισλανδία και Σικελία

Ιταλία: «Σιντριβάνια» λάβας από την Αίτνα

Ξυπνάει το ηφαίστειο Κολούμπος της Σαντορίνης

Σαντορίνη: Υπό παρακολούθηση το ηφαίστειο Κολούμπος – Εντοπίστηκε μαγματικός θάλαμος 3 χιλιομέτρων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr