Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το MIT θα αναζητήσει ζωή στην Αφροδίτη

Το MIT θα αναζητήσει ζωή στην Αφροδίτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πριν από λίγα 24ωρα έγινε γνωστό ότι είναι πιθανό η Αφροδίτη να εξακολουθεί να είναι γεωλογικά ενεργή και κάποια ηφαίστεια συνεχίζουν να εκρήγνυνται.

Τώρα ερευνητές του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης, του περίφημου MIT, υποστηρίζουν ότι η Αφροδίτη ίσως τελικά να μην είναι ο απόλυτα τοξικός για τη ζωή κόσμος που γνωρίζουμε αλλά στην ατμόσφαιρα της να υπάρχουν συνθήκες κατάλληλες για την παρουσία κάποιων μορφών ζωής έστω και σε μικροβιακό επίπεδο.

«Η Αφροδίτη είναι ένας πλανήτης που θα πρέπει να αναζητήσουμε τα ίχνη της ζωής επειδή η θερμοκρασία και ορισμένες χημικές ανωμαλίες στα ατμοσφαιρικής της στρώματα δημιουργούν συνθήκες άγνωστης σε εμάς χημείας όπου πιθανώς να δημιουργεί περιβάλλον φιλικό στην παρουσία της ζωής» αναφέρουν οι επιστήμονες του MIT οι οποίοι έχουν σχεδιάσει ένα ερευνητικό πρόγραμμα με την ονομασία VLF (Venus Life Finder).

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα αποστολών εξερεύνησης της Αφροδίτης οι οποίες όπως λέει και το όνομα του προγράμματος είναι σχεδιασμένες για την αναζήτηση ζωής εκεί.

Οι εμπνευστές της αναφέρουν ότι είναι ιδιαίτερα χαμηλού κόστους αποστολές που θα μπορούν να λειτουργήσουν συμπληρωματικά στις δύο μεγάλες αποστολές εξερεύνησης που έχουν ανακοινώσει ότι θα οργανώσουν στην Αφροδίτη τα επόμενα χρόνια η NASA και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος.

Η ερευνητική ομάδα υποστηρίζει ότι η πρώτη αποστολή VLF θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί πολύ σύντομα, ίσως και εντός του 2023, αν φυσικά υπάρξει ενδιαφέρον από κάποια διαστημική υπηρεσία και αποφασίσει την υλοποίηση της.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Ο Τραμπ δεν είναι σε θέση να πληρώσει τα πρόστιμα 454 εκατ. δολαρίων που του επιβλήθηκαν» λένε οι δικηγόροι του

ΗΠΑ: Πιθανότατα δεν θα υπάρξει συγχαρητήριο τηλεφώνημα στον Πούτιν από τον Μπάιντεν

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Κάμαλα Χάρις: Κανείς δεν πρέπει να φυλακίζεται επειδή κάπνισε μαριχουάνα

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχετικά με δημοσιεύματα για την Κύρωση των Μνημονίων με ΗΠΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr