Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι επιστήμονες αναζητούν μία παγωμένη Γη στη Ζώνη Κάιπερ στις εσχατιές του ηλιακού μας συστήματος

Οι επιστήμονες αναζητούν μία παγωμένη Γη στη Ζώνη Κάιπερ στις εσχατιές του ηλιακού μας συστήματος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη στιγμή που η επιστημονική κοινότητα αναζητά εδώ και χρόνια εναγωνίως τον μυστηριώδη πλανήτη που πολλοί ειδικοί και μελέτες αναφέρουν ότι υπάρχει κρυμμένος σε κάποιο σημείο του ηλιακού μας συστήματος πέρα από τον Ποσειδώνα ερευνητική ομάδα αποτελούμενη από επιστήμονες του Εθνικού Αστεροσκοπείου της Ιαπωνίας και του Πανεπιστημίου Kindai στην Ιαπωνία υποστηρίζει ότι θα πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας σε μια άλλη απομακρυσμένη περιοχή του ηλιακού μας συστήματος, την Ζώνη Κάιπερ, και να αναζητήσουμε εκεί ένα άγνωστο πλανήτη.

Η Ζώνη Κάιπερ είναι μια περιοχή στις εσχατιές του ηλιακού μας συστήματος που είναι γεμάτη από παγωμένους μικρότερους και μεγαλύτερους διαστημικούς βράχους ορισμένοι εκ των οποίων έχει διαπιστωθεί ότι έχουν χαρακτηριστικά νάνων πλανητών.

Με δημοσίευση της στην επιθεώρηση «The Astrophysical Journal» η ερευνητική ομάδα υποστηρίζει ότι εκτός από σώματα με χαρακτηριστικά νάνων πλανητών στη Ζώνη Κάιπερ υπάρχει και ένας πλανήτης με μέγεθος παρόμοιο με αυτό της Γης που ακολουθεί μια επικλινή τροχιά γύρω από τον Ήλιο.

Στη Ζώνη Κάιπερ βρίσκεται το σκάφος New Horizons της NASA που μετά από ένα επικό ταξίδι στη διάρκεια του οποίου πέρασε και κατέγραψε πολύτιμες εικόνες και δεδομένα από το σύστημα του Πλούτωνα.

Όμως πρόσφατα η NASA αποφάσισε να περικόψει σε σημαντικό ποσοστό τη χρηματοδότηση της αποστολής κάτι που σημαίνει ότι το σκάφος θα παραμείνει μεν σε λειτουργία αλλά πλέον θα καταγράφει σημαντικά λιγότερα δεδομένα γεγονός που είχε προκαλέσει αντιδράσεις στην επιστημονική κοινότητα.

Ίσως αυτή η νέα έρευνα και η πιθανότητα να υπάρχει στη Ζώνη Κάιπερ ένας πλανήτης με μέγεθος σαν αυτό της Γης να υποχρεώσει τη NASA να αλλάξει απόφαση και να επιτρέψει στο σκάφος να δοκιμάσει να εντοπίσει αυτόν τον πλανήτη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Hubble: 34 χρόνια από την εκτόξευση του διαστημικού τηλεσκοπίου που μας «δίδαξε» το σύμπαν

Η NASA προειδοποιεί: «Η Κίνα θα στείλει όπλα στο Φεγγάρι»

Δίδυμα άστρα γίνονται «κανίβαλοι» και καταβροχθίζουν τους πλανήτες τους

Σήμα «εξωγήινου σκάφους» που έπεσε στον ωκεανό είχε τελικά γήινη προέλευση

NASA και Boeing κατασκευάζουν «πράσινο» επιβατηγό αεροσκάφος

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr