Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστέςΑλβανίαΙσραήλΚουρδιστάνΤουρκίαΣκόπιαΒαλκάνιαΚύπρος
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Χριστίνα Σιδέρη
Οικονομολόγος

Πολίτικη Κουζίνα: Κιμαλίδικο Κωνσταντινοπολίτικο για 4-5 άτομα

Πολίτικη Κουζίνα: Κιμαλίδικο Κωνσταντινοπολίτικο για 4-5 άτομα

Κιμαλίδικο Κωνσταντινοπολίτικο για 4-5 άτομα

Υλικά

1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά

400 γρ. κασέρι τριμμένο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο λειωμένες

1 κιλό ψωμί κομμένο σε λεπτές φέτες

4 μέτριες ώριμες ντομάτες κομμένες σε ροδέλες

5 αυγά

1 φλ. λευκό κρασί

3 κ.σ δυόσμο ψιλοκομμένο ή 2 κ.σ ξερό τριμμένο

Αλάτι – πιπέρι

1/2 κ.γ κανέλλα

1/2 κ.γ μοσχοκάρυδο + 1/2 κ.γ μοσχοκάρυδο

1 κ.σ ζάχαρη κοφτή

1 κ.σ πάπρικα

50 ml ελαιόλαδο + λίγο παραπάνω για το λάδωμα του ταψιού

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε 4 φέτες ψωμί και το κρασί. Αφήνουμε για 2-3, μέχρι να απορροφήσει το ψωμί το κράσι και στίβουμε καλά με τα χέρια μας.

Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ αναμιγείουμε το κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα 50 ml ελαιόλαδο, 2 αυγά, το ψωμί, αλάτι, πιπέρι, τη κανέλλα, τη 1/2 κ.γ μοσχοκάρυδο και το δυόσμο.

Λαδώνουμε πολύ καλά ένα ταψί.

Στρώνουμε το ταψί με φέτες ψωμιού έτσι ώστε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του και από πάνω απλώνουμε ισομερώς το μείγμα του κιμά.

Αραδιάζουμε τις φέτες της ντομάτας.

Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, το αλάτι και το υπόλοιπο μοσχοκάρυδο.

Ρίχνουμε το κασέρι σε όλη την επιφάνεια.

Χτυπάμε τρία αυγά και περιχύνουμε την επιφάνεια του ταψιού.

Πασπαλίζουμε με τη πάπρικα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Φεύγουν οι δεξιοί από τη Νέα Δημοκρατία – Η Χριστίνα Σιδέρη «άνοιξε» τον χορό

Ελληνο-Ισραηλινή Γιορτή Γαστρονομίας στο Hilton Αθηνών με τους Σεφ Assaf Granit και Άκη Πετρετζίκη

Τι είπε εισαγγελέας για την αυτοκτονία του διάσημου σεφ Άντονι Μπουρντέν

Αυτοκτόνησε ο διάσημος σεφ Άντονι Μπουρντέν στα 61 του

Πέθανε πρώην παίκτης του Μάστερ Σεφ (φωτο)

Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr