Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Χριστίνα Σιδέρη
Οικονομολόγος

Αυτή είναι η πιο νόστιμη Ρεβιθάδα

Αυτή είναι η πιο νόστιμη Ρεβιθάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μαγειρική, Ρεβίθια, Χριστίνα Σιδέρη,

Ρεβιθάδα για 4-5 άτομα

Υλικά

2 ½ φλ. ρεβίθια

1/2 φλ. ελαιόλαδο

2 φλ. κρεμμύδι κομμένο σε καρέ

2 μεγάλα καρότα σε καρέ

½ φλ. κόκκινη πιπεριά σε καρέ

½ φλ. πράσινη πιπεριά σε καρέ

1-2 κ.γ μπούκοβο

2 φλ. ζωμό κότας ή λαχανικών

1 κομμάτι, 20 περίπου εκατοστά, φλούδα πορτοκάλι

1 φλ. σέλερυ κομμένο σε φέτες

½ φλ. ή όσο θέλετε χυμό λεμόνι

3-4 κλαράκια δενδρολίβανο

1 κ.σ νισεστέ

Αλάτι / Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια για 12 ώρες τουλάχιστον, αλλάζοντας το νερό 2-3 φορές.

Βράζουμε σε άφθονο νερό για 2 ώρες τα ρεβίθια, μαζί με ένα ματσάκι δενδρολίβανο το οποίο έχουμε τυλίξει σε αποστειρωμένη γάζα για να μην διαλυθεί κατά το βράσιμο.

Εναλλακτικά τα βράζουμε σε χύτρα ταχύτητας για μισή ώρα.

Αφαιρούμε την γάζα και στραγγίζουμε τα ρεβίθια.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σέλερυ και το καρότο στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.

Διαλύουμε το νισεστέ στο ζωμό.

Ρίχνουμε το μπούκοβο, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το ζωμό και το πορτοκάλι.

Βάζουμε τα ρεβίθια στο πήλινο και περιχύνουμε με τα λαχανικά και το ζωμό.

Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.

Ψήνουμε για 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γιώργος Παπανδρέου: Κριτής μαγειρικής σε ισραηλινή ταξιδιωτική εκπομπή

Χυλωμένη ρεβιθάδα με λεμόνι και ρίγανη

Μαρία Εκμεκτσίογλου: Τον γιο μου τον χτύπησε αυτοκίνητο και έμεινε στην εντατική 72 ώρες

Πολυβραβευμένος Έλληνας σεφ πέθανε χτυπημένος από τον καρκίνο

Μετά τις ντομάτες τα κρατικά οπωροπωλεία της Τουρκίας δίνουν μισοτιμής ρεβίθια και ρύζι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr