Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Norman Atlantic: Περισυλέχθησαν όλοι οι ναυαγοί – Στους πέντε οι νεκροί

Norman Atlantic: Περισυλέχθησαν όλοι οι ναυαγοί – Στους πέντε οι νεκροί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας η περισυλλογή όλων των ναυαγών από τα καταστρώματα του Norman Atlantic, το οποίο είχε τυλιχθεί στις φλόγες από το πρωί τα ξημερώματα της Κυριακής.

Η γιγάντια επιχείρηση διάσωσης έχει φτάσει σχεδόν στο τέλος της και αυτή τη στιγμή σύμφωνα με ιταλικές πηγές στο πλοίο επιβαίνουν μόνο ο καπετάνιος και μέλη του πληρώματος που πραγματοποιούν τους τελευταίους ελέγχους.

Η πληροφορία για την ολοκλήρωση της επιχείρησης μέχρι τις 4:18 δεν είχε επιβεβαιωθεί αλλά κάνει το γύρο του διεθνούς Τύπου.

Πλέον στόχος των ιταλικών αρχών είναι η ρυμούλκηση – χωρίς το φόβο απώλειας ανθρώπινων ζωών του πλοίου στο Πρίντιζι, όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί.

Η ιταλική ακτοφυλακή αποδέσμευσε τα εναέρια και πλωτά μέσα των ελληνικών δυνάμεων.

Νωρίτερα, στο περιθώριο δηλώσεων για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες το Γενάρη του 2015, ο Έλληνας υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης επιβεβαίωσε ότι οι νεκροί έχουν φτάσει τους πέντε, καθώς εντοπίστηκαν ακόμα τέσσερις σε σωσίβια λέμβο ανοιχτά του Norman Atlantic.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία για την ταυτότητα των τεσσάρων νέων θυμάτων, ούτε για το φύλο και την εθνικότητά τους.

Στο σημείο σπεύδει πλωτό της ιταλικής ακτοφυλακής για την περισυλλογή τους.

Την ίδια ώρα αναπάντητο παραμένει το ερώτημα κατά πόσο στα αμπάρια και το πάρκινγκ του φλεγόμενου πλοίου υπήρχαν λαθρεπιβάτες, μία πληροφορία η οποία έχει διακινηθεί και από τον ιταλικό Τύπο αλλά μεχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Το ελληνικό C130 που βρίσκεται στο Λετσε από χθες θα μεταβεί στο αεροδρόμιο του Μπάρι, απ’ όπου υπολογίζεται να απογειωθεί περί τις 16:00 (ώρα Ελλάδος) με προορισμό την Ελευσίνα, μεταφέροντας επιβαίνοντες του «Νόρμαν Ατλάντικ» που επιθυμούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Έφτιαξαν fake βίντεο πορνό με τη Μελόνι – Στη Δικαιοσύνη η πρωθυπουργός της Ιταλίας

Σύροι κι Αφγανοί σχεδίαζαν χτυπήματα σε Εβραϊκούς και Ισραηλινούς στόχους στην Ευρώπη

Απειλές Χούτι κατά της Ιταλίας: «Αν ξανά αποτρέψουν επίθεσή μας, τα πλοία της θα κινδυνεύσουν»

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν λέει τα καλύτερα για την Ιταλία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr