Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς να προστατευτείτε από τη σκόνη της Σαχάρας

Πώς να προστατευτείτε από τη σκόνη της Σαχάρας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συστάσεις για την προστασία του πληθυσμού εξαιτίας των υψηλών επιπέδων αιωρούμενων σωματιδίων και την έντονη μεταφορά σκόνης της Σαχάρας, απευθύνει το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ειδικότερα, καταγράφηκαν υψηλά επίπεδα αιωρούμενων σωματιδίων ΑΣ10 στο δίκτυο σταθμών παρακολούθησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Αττική, για το 24ωρο του Σαββάτου 31.01.15, λόγω της έντονης μεταφοράς σκόνης από τη Σαχάρα.

Συγκεκριμένα, στο σταθμό ΠΕΙΡΑΙΑ 117μg/m3, ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 115 μg/m3, ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ 117 μg/m3 και ΜΑΡΟΥΣΙ 106 μg/m3.

Επειδή η έντονη μεταφορά σκόνης από Σαχάρα θα συνεχισθεί, εκτιμάται ότι οι συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων ΑΣ10 στην ατμόσφαιρα θα κυμανθούν και σήμερα, Κυριακή 01.02.2015, σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Για το λόγο αυτό, σε εφαρμογή της ΚΥΑ 70601/23.12.2013, συστήνεται :

Άτοµα µε αναπνευστικό πρόβληµα ή καρδιοπαθείς, καθώς επίσης τα παιδιά και τα άτοµα άνω των 65 ετών, θα πρέπει να αποφύγουν κάθε σωματική άσκηση και δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους. Επίσης, συνιστάται η αποφυγή παραµονής σε εξωτερικούς χώρους, ιδιαίτερα σε περιοχές µε αυξηµένη κυκλοφορία.

Άτοµα µε άσθµα µπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές ανακουφιστικού φαρµάκου. Επί επιµονής συµπτωµάτων συνιστάται επικοινωνία µε τον θεράποντα ιατρό.

Σε κάθε πολίτη συνιστάται να αποφύγει κάθε σωµατική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους και να περιορίσει το χρόνο παραµονής σε εξωτερικούς χώρους, ιδιαίτερα σε περιοχές µε αυξηµένη κυκλοφορία.

Η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, παρακολουθεί την εξέλιξη των τιμών των συγκεντρώσεων των αιωρούμενων σωματιδίων σε 24-ωρη βάση και θα προβεί σε νεότερη ανακοίνωση, εφόσον υπάρξει αξιόλογη μεταβολή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Δήμος της Αθήνας επιστρέφει τις πινακίδες αυτοκινήτων λόγω εορτών

Αττική: Συμμορία διακινούσε ναρκωτικά ακόμα και μέσα σε σχολεία – Συνελήφθησαν 12 άτομα

Διαμαντής Καραναστάσης: Θετικός σε αλκοτέστ ο πρώην βουλευτής – Του επιβλήθηκε πρόστιμο και αφαίρεση διπλώματος

Κλείνουν νωρίτερα τρεις σταθμοί του Μετρό: Παράταση στις εργασίες της Γραμμής 2

Ακτή Βουλιαγμένης: Ποιες εταιρείες κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές για τη μίσθωση της

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr