Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα βασανιστήρια που ζούσε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης στην εστία της σχολής του

Τα βασανιστήρια που ζούσε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης στην εστία της σχολής του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαγγέλης Γιακουμάκης, Ιωάννινα,

Τα βασανιστήρια που περνούσε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης στην εστία της σχολής του, αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης Γιώργος Καραϊβάζ στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού καναλιού:

“Έναν αληθινό Γολγοθά βίωνε τους τελευταίους μήνες ως σπουδαστής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων ο Βαγγέλης Γιακουμάκης και παρότι αυτή η κατάσταση ισοπέδωνε το είναι του, τόσο περισσότερο εγκλωβιζόταν μέσα σ’ αυτό τον ανείπωτο εφιάλτη, όπως το έντομο που παγιδεύεται σε ιστό αράχνης.

Γιατί ως τέτοιος, ως ιστός δηλαδή, περιγράφεται η ψυχολογική κονιορτοποίηση του από το ασταμάτητο bullying που φέρονται ότι του ασκούσαν οι συντοπίτες συμφοιτητές του. Κι ενώ κάποια στιγμή, σε μια στιγμή έκρηξης του εγώ του, ζήτησε αλλαγή δωματίου για να γλιτώσει, δεν κατάφερε ν’ αποφύγει το πεπρωμένο. Στις εξόδους του, οι παρέες του ήταν οι ίδιοι δυνάστες.

Είναι ανάγλυφα χαρακτηριστικές οι καταθέσεις συμφοιτητών του για τον Γολγοθά που ανέβαινε έχοντας κομματιασμένη την ψυχή του. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είναι παραστατικές μερικές φράσεις με τις οποίες έγινε η περιγραφή της κακοποίησης του. Όπως είπε κάποιος, τον είχαν κάνει τζουκ-μποξ, αντιγράφοντας σκηνή ελληνικής ταινίας με στρατιωτικό καψόνι.

«Τον είχαν κλείσει σε ντουλάπα και έριχναν κέρματα προκειμένου εκείνος να τραγουδήσει τα άσματα που υποδείκνυαν για να τον ελευθερώσουν. Άλλη φορά τον ακινητοποίσαν σε καρέκλα, τον τραμπούκιζαν, τον έφτυναν και τον χλεύαζαν με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς και σχόλια», ανέφερε.

Δεν ήταν όμως μόνο τέτοιου είδους ψυχολογική η ασκούμενη βία. Χωρίς από τις περιγραφές να προκύπτει άμεσα σωματική, υπήρξε και η ακόλουθη περιγραφή. «Μια μέρα έκλεισαν το νερό και τον άφησαν για πολύ ώρα με τις σαπουνάδες».

Το κίνητρο φαίνεται ότι ήταν η μπρουτάλ αντίληψη της κρητικής λεβεντιάς. Οι φερόμενοι ως δράστες της ψυχολογικής κατακρεούργησης του, ανήκουν στην κατηγορία σκληραγωγημένων παιδιών αγροτικών οικογενειών, που επιδίδονται σε σκληρά πειράγματα και σεξιστικές ύβρεις. Πόλλές φορές ακούστηκαν να του λένε: «Πρέπει να δείχνεις και να φέρεσαι σαν Κρητικός. Να είσαι σκληρός άνδρας, όπως όλοι οι συντοπίτες σου».

Κάπως έτσι ακολούθησε το τραγικό τέλος του Βαγγέλη. Τα ίχνη του Γιακουμάκη χάθηκαν στις 5 Φεβρουαρίου. Ήταν τότε που μίλησε τελευταία φορά στο τηλέφωνο με τη μητέρα του. Την επόμενη μέρα η οικογένεια του τηλεφωνούσε αλλά δεν έπαιρνε απάντηση. Όπως προέκυψε, το παιδί αυτό, χωρίς να πάρει μαζί του ούτε κινητό, ούτε τίποτα άλλο, πορεύτηκε με την απόγνωση του στο ραντεβού του με το θάνατο. Σταμάτησε μόνο για μια τυρόπιτα σε μαγαζί στο κέντρο της πόλης και στη συνέχεια χάθηκε για πάντα.

Ακριβώς τότε ξεκίνησαν οι έρευνες της Αστυνομίας. Το πρώτο ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί δεν τον βρήκαν. Απ’ ότι φαίνεται, τουλάχιστον τις πρώτες ημέρες των ερευνών δεν έγινε επαγγελματική δουλειά. Δεν κατατμήθηκε η περιοχή σε ζώνες ελέγχου ώστε να γίνει συστηματική κι εξονυχιστική έρευνα σε ολόκληρο το πεδίο. Αστυνομικοί λένε σήμερα ότι κάποια αποσπάσματα πέρασαν κοντά από το σημείο που βρέθηκε. Όμως το σημείο είναι δύσβατο καθώς διέρχονται ρυάκια που καταλήγουν στη λίμνη και η σορός ήταν πίσω από μάνδρα οικοδομικών υλικών.

Γίνεται επίσης επίκληση της μη αντίδρασης των σκύλων ιχνηλατών. Όταν όμως οι σκύλοι επιστρατεύθηκαν, λένε σήμερα αξιωματικοί της Αστυνομίας, είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος και τα στοιχεία ξεπλύθηκαν μαζί με το έδαφος από τις πολλές και καταρρακτώδεις βροχές”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ιωάννινα: Συνελήφθη 32χρονος για αρπαγή βρέφους από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Ιωάννινα: Πέθανε στο νοσοκομείο από ανακοπή 20χρονη φοιτήτρια που διαγνώστηκε με αμυγδαλίτιδα

Τσίπρας: Μπορούμε την ανατροπή – Όχι λευκή επιταγή στον Μητσοτάκη για ασυδοσία

Τσίπρας: «Εάν οι 450.000 νέοι πάνε στην κάλπη δεν θα προλάβει ούτε να πακετάρει ο κ. Μητσοτάκης»

Εφτά χρόνια κάθειρξη στον 28χρονο ποδοσφαιριστή για ασέλγεια σε 4χρονο αγόρι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr