Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέος γενικός γραμματέας στο υπουργείο Δικαιοσύνης ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

Νέος γενικός γραμματέας στο υπουργείο Δικαιοσύνης ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος θα είναι ο τέταρτος γενικός γραμματέας στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Ο πρώην προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών θα επωμιστεί τον τομέα της Διαφάνειας μαζί με τον Κωστή Παπαϊωάννου, ο οποίος ήδη έχει τοποθετηθεί.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος, θα αναλάβει καθήκοντα μέσα στο επόμενο διάστημα. Υπενθυμίζεται ότι την 11η Μαρτίου 2012 γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης ορίστηκε ο Κωνσταντίνος Κοσμάτος, γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής ορίστηκε ο Ευτύχης Φυτράκης και γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ορίστηκε ο Κωστής Παπαϊωάννου.

Ο πρώην εισαγγελικός λειτουργός συναντήθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα όπου οριστικοποιήθηκε η τοποθέτησή του στη νέα Γραμματεία του υπουργείου, που φαίνεται ότι θα έχει ως αντικείμενο τις υποθέσεις Διαφάνειας.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές η επιλογή Παπαγγελόπουλου, ο οποίος έχει διατελέσει και στέλεχος της ΕΥΠ επί Κώστα Καραμανλή είναι προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού και αναμένεται να ανακοινωθεί πιθανότατα και εντός της ημέρας.

Ο συγκεκριμένος εισαγγελικός λειτουργός έχει διατελέσει και προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών όπου είχε εκλεγεί με συντριπτική πλειοψηφία.

Το όνομα του 60χρονου εισαγγελέα έχει συνδεθεί με τη διερεύνηση μεγάλων υποθέσεων. Ο κ. Παπαγγελόπουλος έχει διατελέσει εισαγγελέας εποπτεύων τη δίωξη για το οργανωμένο έγκλημα και για ένα διάστημα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και διοικητής της ΕΥΠ, ενώ είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εισήλθε στο δικαστικό σώμα το 1983.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών, ζητούν την παραίτηση Φλωρίδη

«Έξοδος Δικαίου» των Μεσολογγιτών: Πάνδημο ΟΧΙ στην επιχειρούμενη κατάργηση του κεντρικού Πρωτοδικείου Μεσολογγίου

Frankfurter Rundschau: Θα εκδώσει η Ελλάδα στην Τουρκία πρώην συνεργάτη του Ερντογάν;

Βουλή: Ψηφίστηκε ο νέος Ποινικός Κώδικας μόνο με τις ψήφους της ΝΔ – Καταψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση

Ανδρουλάκης: Δεν θα κλείσουμε τα μάτια σε καραμπινάτα σκάνδαλα και σε ό,τι πλήττει το κράτος δικαίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr