Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πολυετείς καθείρξεις για το μεγάλο φαγοπότι των 11 εκατ. ευρώ στο ΙΚΑ Καλλιθέας

Πολυετείς καθείρξεις για το μεγάλο φαγοπότι των 11 εκατ. ευρώ στο ΙΚΑ Καλλιθέας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης στις πέντε κατηγορούμενες για το μεγάλο φαγοπότι στο ΙΚΑ Καλλιθέας.

Πιο συγκεκριμένα, πολυετείς καθείρξεις που ξεκινούν από 38 έτη φυλάκισης επέβαλλε – έπειτα από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία – το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στους κατηγορούμενους για το μεγάλο σκάνδαλο διασπάθισης δημόσιου χρήματος στο ΙΚΑ Καλλιθέας, που αποκαλύφθηκε το 2012 και είχε αφήσει άφωνη τη κοινή γνώμη.

Παράλληλα, το δικαστήριο διέταξε και δήμευση περιουσιακών στοιχείων που βρίσκονται στην κατοχή των καταδικασθέντων, όπως ακίνητα, αυτοκίνητα, πολύτιμα αντικείμενα και ένα εκατ. ευρώ που βρέθηκε σε μετρητά.

Με την απόφαση του δικαστηρίου, έσπασαν τα ισόβια για τους καταδικασθέντες καθώς το δικαστήριο τους αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.

Ωστόσο, τέσσερις γυναίκες κατηγορούμενες που καταδικάσθηκαν θα οδηγηθούν στις φυλακές καθώς το δικαστήριο δεν τους έδωσε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής τους.

Ειδικότερα, με την απόφαση του δικαστηρίου καταδικάστηκαν συνολικά πέντε κατηγορούμενοι σε ποινές κάθειρξης από 38 ως 31 χρόνια και επιβλήθηκαν χρηματικές ποινές από 120.000 ως 150.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, καταδικάσθηκαν η Ελένη Μπουραζάνη σε 37 χρόνια κάθειρξη και 150.000 ευρώ χρηματική ποινή, η Χριστίνα Πατεράκη σε 31 χρόνια κάθειρξη και 150.000 ευρώ, η Χρυσούλα Φέρρα σε 33 χρόνια κάθειρξη και 120.000 ευρώ, η Μυρσίνη Θωμάκου σε 33 χρόνια κάθειρξη και 120.000 ευρώ, η Χριστίνα Σουρίδη σε 38 χρόνια κάθειρξη και 150.000 ευρώ.

Αυτό σημαίνει πως όλες οι κατηγορούμενες θα εκτίσουν 25 χρόνια στη φυλακή, η οποία είναι η ανώτατη που προβλέπεται.

Πάντως, από τις πέντε συνολικά γυναίκες που καταδικάστηκαν, στη φυλακή θα οδηγηθούν οι τέσσερις καθώς το δικαστήριο δεν τους χορήγησε αναστολή στην εκτέλεση στην ποινή τους.

Αντίθετα, το δικαστήριο χορήγησε αναστολή στην κατηγορουμένη Χρυσούλα Φέρρα η οποία είναι μητέρα δυο παιδιών και ο σύζυγός της Π. Αιματίδης, ο οποίος ήταν επίσης κατηγορούμενος, πέθανε κατά τη διάρκεια της δίκης.

Επιπλέον, με την απόφαση του δικαστηρίου ένας κατηγορούμενος, ο Κωνσταντίνος Καραϊσκος καταδικάστηκε σε τετραετή φυλάκιση και 60.000 ευρώ χρηματική αποζημίωση. Στον συγκεκριμένο το δικαστήριο χορήγησε επίσης αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του μέχρι την έφεση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Οι 5 προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την Αστυνομία

Public Issue: Χάθηκε η εμπιστοσύνη των πολιτών σε Δικαιοσύνη, Αστυνομία, Πολιτικούς και Βουλή

Καλλιθέα: Νεκρή 44χρονη οδηγός μηχανής που παρέσυρε πεζή στη Θησέως

Δημοσκόπηση-χαστούκι για κυβέρνηση Μητσοτάκη και Δικαιοσύνη: 8 στους 10 βλέπουν συγκάλυψη στα Τέμπη

Κασσελάκης: Επίθεση στη Δικαιοσύνη για στοχοποίηση του και μεροληψία υπέρ της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr