Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άμεσα σε 6.000 προσλήψεις στην Υγεία προχωρά ο Κουρουμπλής

Άμεσα σε 6.000 προσλήψεις στην Υγεία προχωρά ο Κουρουμπλής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την επίσπευση των διαδικασιών για 6.000 προσλήψεις μέσα στο 2015 στην Υγεία προανήγγειλε ο αρμόδιος υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής μετά από συνάντηση που είχε σήμερα με τον αναπληρωτή υπουργό Ανδρέα Ξανθό, τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο και τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ Ιωάννη Καραβοκύρη.

Υπενθυμίζεται ότι παρουσία του κ. Κουρουμπλή την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός από το υπουργείο Υγείας είχε προαναγγείλει την πρόσληψη 4.500 μόνιμων γιατρών νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού.

Μετά τη σημερινή συνάντηση έγινε γνωστό ότι θα προχωρήσουν άμεσα ακόμα 150 προσλήψεις επικουρικών εργαζομένων, από τους οποίους οι 700 θα είναι γιατροί. Σύμφωνα με πληροφορίες θα αφορούν στελέχωση δομών στα νησιά, στη Θράκη, τη Δυτική Μακεδονία και τη Θεσπρωτία, όπου εντοπίζονται τα μεγαλύτερα κενά, θέμα το οποίο είχε θίξει στην συνέντευξη Τύπου πριν από μία εβδομάδα και ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τα όσα αποφασίστηκαν, η θητεία του επικουρικού προσωπικού που υπηρετεί σε περιοχές εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης να είναι διετής, από ετήσια που ισχύει σήμερα, ώστε να δίνεται η δυνατότητα στους εργαζομένους να οργανώνουν καλύτερα τη ζωή τους.

Επιπλέον, η εντοπιότητα που θα περιλαμβάνεται στην προκήρυξη των θέσεων εργασίας θα αποτελεί ισχυρό κριτήριο για έναν εργαζόμενο και το που θα υπηρετήσει. Επιπροσθέτως, αποφασίστηκε να δοθούν κίνητρα, όπως σίτιση -στέγαση σε γιατρούς, προκειμένου να πεισθούν και να μεταβούν να υπηρετήσουν στην παραμεθόριο.

Παράλληλα, σημειώθηκε ότι αναζητείται νομική λύση για τα στελέχη των οποίων οι παραιτήσεις έχουν ζητηθεί αλλά αρνούνται να αφήσουν τις θέσεις τους, εκβιάζοντας το Δημόσιο.

Άμεση προτεραιότητα, πάντως, θα δοθεί όπως συζητήθηκε, στις προσλήψεις προσωπικού για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), με στόχο να ανοίξουν άμεσα 150 κλίνες σε ΜΕΘ και ΜΑΦ, οι οποίες ενώ υπάρχουν σε νοσοκομεία της χώρας παραμένουν κλειστές με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ασθενείς που δυσκολεύονται να βρουν κρεβάτι σε μια κρίσιμη στιγμή.

Τέλος, αναφορικά με το φλέγον θέμα των ανασφάλιστων, οι κ.κ. Κουρουμπλής και Ξανθός έκαναν αναφορά σε δύο παλαιές αποφάσεις που έθεταν ως όριο τα 6.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα για τη δωρεάν πρόσβαση στο σύστημα Υγείας, τονίζοντας ότι με νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση το εν λόγω όριο μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 12.000 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα κάνω rebranding στις αξίες που πρεσβεύω και υπηρετώ (βίντεο)

Κασσελάκης: «Το ΕΣΥ επί Μητσοτάκη έγινε ΕΓΩ»

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Καταγγελία γιατρών ΕΣΥ: Έβαλαν ασθενή να πληρώσει απογευματινό χειρουργείο για έκτακτο περιστατικό!

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr