Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Η Κως μετατρέπεται σταδιακά σε στρατόπεδο λαθρομεταναστών!”

“Η Κως μετατρέπεται σταδιακά σε στρατόπεδο λαθρομεταναστών!”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Δεν θα επιτρέψω να μετατρέψουν το νησί μας σε αποθήκη ψυχών και μόνιμο καταυλισμό παράνομων μεταναστών» τονίζει σε δήλωση του ο δήμαρχος Κω Γιώργος Κυρίτσης ο οποίος απέστειλε επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, τους προέδρους των κομμάτων, τον Έλληνα Επίτροπο της Ε.Ε. και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νησί από την αυξημένη παρουσία μεταναστών.

Συγκεκριμένα ο Γιώργος Κυρίτσης στην επιστολή του αναφέρει ότι:

«Οι δυνάμεις της Frontex είναι ουσιαστικά ανύπαρκτες στη θαλάσσια περιοχή της Κω και οι λαθρομετανάστες έφτασαν να αποβιβάζονται με πλωτά μέσα στο πιο κεντρικό σημείο του νησιού, μπροστά σε εμβρόντητους τουρίστες και πολίτες. Άμεσα πρέπει να ενισχυθεί η δύναμη της Frontex και των πλωτών του Λιμενικού Σώματος στην θαλάσσια περιοχή της Κω αλλά και να ιδρυθεί στο νησί Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης με συνοριοφύλακες».

Σημειώνει ακόμα ότι «οι δυνάμεις της Αστυνομίας και του Λιμενικού, που έχουν αναλάβει το έργο της ταυτοποίησης των παράνομων μεταναστών προκειμένου στη συνέχεια να αφεθούν ελεύθεροι και να φύγουν από το νησί, δεν επαρκούν. Στερούνται του αναγκαίου προσωπικού και των ηλεκτρονικών υποδομών για την ταχεία ταυτοποίηση τους. Πρέπει να ενισχυθούν, άμεσα, με προσωπικό και τις ανάλογες υποδομές για να ολοκληρώνεται η ταυτοποίηση εντός λίγων ωρών».

Και υπογραμμίζει ότι «η διαδικασία της ταυτοποίησης δεν μπορεί να γίνεται στο Λιμεναρχείο ή την Αστυνομική Διεύθυνση που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης της Κω και δεν διαθέτουν τις υποδομές αλλά και τους ανάλογους χώρους… Η διαδικασία ταυτοποίησης πρέπει να γίνεται σε ένα από τα εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα του νησιού, να μεταφερθούν εκεί οι ηλεκτρονικές υποδομές αλλά και το προσωπικό που θα αναλάβει την ταυτοποίηση».

Επισημαίνει επιπλέον ότι «η εικόνα ενός τουριστικού προορισμού όπως η Κως , επιχειρείται να αλλοιωθεί. Σταδιακά μετατρέπεται σε στρατόπεδο παράνομων μεταναστών. Οι πολίτες και ο Δήμος της Κω δεν πρόκειται να ανεχθούν άλλο αυτή την κατάσταση που υποβαθμίζει το νησί τους».

Ο Γιώργος Κυρίτσης ζητά την προσωπική παρέμβαση του Πρωθυπουργού αλλά και την εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων από τον Γιάννη Πανούση για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα καθώς επίσης και τη στήριξη του Δημήτρη Αβραμόπουλου ενώ αναμένεται να στείλει επιστολή και προς τους Έλληνες ευρωβουλευτές.

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Κω σημειώνει: «Δεν πρόκειται να ανεχθώ και να επιτρέψω να μετατρέψουν το νησί μας σε αποθήκη ψυχών και μόνιμο καταυλισμό παράνομων μεταναστών. Ζήτησα την προσωπική παρέμβαση του Πρωθυπουργού, των αρχηγών των κομμάτων και του Έλληνα Επιτρόπου στην Ε.Ε. Η αίσθηση όλων μας είναι ότι τα θαλάσσια σύνορά μας έχουν καταλυθεί και ότι η περίφημη Frontex είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη. Πρότεινα συγκεκριμένα μέτρα για την διαχείριση του προβλήματος και για να μην υπάρξουν επιπτώσεις στον τουρισμό και στην εικόνα του νησιού. Τα μέτρα αυτά πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα»

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη επιστολή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βόρειας Δωδεκανήσου είχε εκφράσει «την έντονη δυσαρέσκεια των μελών μας και τον προβληματισμό της τοπικής κοινωνίας, διότι με τις συνεχόμενες αφίξεις λαθρομεταναστών από τα απέναντι τουρκικά παράλια έχουμε υπερβεί τους 3900 κρατουμένους για το 2015, (7500 το 2014), η κατάσταση στα Αστυνομικά Τμήματα Κω, Λέρου και Καλύμνου είναι δραματική, όταν η χωρητικότητα των κρατητηρίων είναι μόλις 10 ατόμων, να φιλοξενούνται καθημερινά πάνω από 200 λαθρομετανάστες, με αποτέλεσμα να κοιμούνται στους διαδρόμους, στις αυλές των αστυνομικών τμημάτων, έμπροσθεν των γραφείων μας, να εξυπηρετούνται όλοι από μία τουαλέτα του προσωπικού και να ζούμε τριτοκοσμικές καταστάσεις, με σοβαρότατο κίνδυνο μετάδοσης ασθενειών».

Περιέγραψαν το σκηνικό που συνέβη στις 2 Απριλίου όταν υπήρξε ένταση με τους μετανάστες ενώ «από την έντονη δυσοσμία που επικρατεί στον αύλιο χώρο του Αστυνομικού Τμήματος Κω εξαιτίας του μεγάλου αριθμού λαθρομεταναστών, δύο συνάδελφοι παρουσίασαν λιποθυμικά επεισόδια και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Η προβλήτα στη Γάζα μπορεί να γίνει ένα διεθνές προσφυγικό κουτί της Πανδώρας

Φωνή της Αμερικής: 400% αύξηση των παράτυπων μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα

Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν Σύρο πρόσφυγα – Άνοιξαν πυρ σε ομάδα και με γυναίκες

Ιωάννης Κεφαλογιάννης: «Ο κ. Κασσελάκης υπηρετεί τη θητεία του χωρίς να έχει το παραμικρό προνόμιο»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr