Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιταλοί μεγαλομεσίτες προσπαθούν να πουλήσουν ελληνικά νησιά με lifestyle παραμύθια

Ιταλοί μεγαλομεσίτες προσπαθούν να πουλήσουν ελληνικά νησιά με lifestyle παραμύθια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελληνικά Νησιά, Κτηματομεσίτες,

Παιχνίδι με τα ελληνικά νησιά επιχειρούν να κάνουν ξένοι κτηματομεσίτες οι οποίοι- με διαφημιστικά κόλπα και διασπορά ψευδών ειδήσεων στα ΜΜΕ του εξωτερικού – προσπαθούν να προκαλέσουν το ενδιαφέρον ισχυρών ομίλων και επιχειρηματιών από ολόκληρο τον κόσμο.

Όπως γράφει σήμερα η Realnews, η πολιορκία των ελληνικών νησιών με ψευδή δημοσιεύματα αγοραπωλησίας ξεκίνησε μετά τη συμφωνία για το τρίτο μνημόνιο, με πρωταγωνιστή τον «μεσίτη των σταρ», Ιταλό εκατομμυριούχο και ιδιοκτήτη της κτηματομεσιτικής εταιρίας Proto Group Ltd., Αλεσάντρο Πρότο.

Η εταιρία του είναι εκείνη που «έφερε» τον Αμερικανό μεγιστάνα Γούορεν Μπάφετ και τον χολιγουντιανό σταρ Τζόνι Ντεπ στην Ελλάδα- ο πρώτος υποτίθεται ότι αγόρασε τον Άγιο Θωμά στην Αίγινα και ο δεύτερος τη Στρογγυλή, στα Δωδεκάνησα. Άμεσα όμως οι ειδήσεις διαψεύστηκαν από τους ίδιους τους «ιδιοκτήτες».

Οι ίδιοι κύκλοι που διαφημίζουν τα ελληνικά νησιά έφτασαν στο σημείο να βάλουν αγγελία ακόμα και για το νησί Οξιά που αγόρασε ο εμίρης του Κατάρ, αυτή τη φορά με το όνομα «Ναυσικά» και τιμή πώλησης 6.9 εκατ. ευρώ. Κύκλοι του εμίρη ξεκαθάρισαν στην «R» ότι η Οξιά δεν πωλείται.

Παράγοντες της ελληνικής κτηματαγοράς κάνουν λόγο για «στημένο σκηνικό», προκειμένου να αυξηθεί η ζήτηση. Ωστόσο είναι γεγονός ότι μια μεγάλη μερίδα Ελλήνων ιδιοκτητών «καίγεται» να πουλήσει νησιά σε τιμές έως και 40% κάτω από την αρχική τους αξία, λόγω των υψηλών φόρων και του φόβου για περαιτέρω υποχώρησης τιμών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Απίστευτη τραγωδία στη Ρόδο: Νεκρή 24χρονη συνοδηγός σε ΙΧ που συγκρούστηκε με γάιδαρο

Νίκος Δένδιας: «Η Ελλάδα δεν έχει καμία πρόθεση να καταστεί χώρα περιορισμένης κυριαρχίας»

Η Τουρκία απειλεί ανοιχτά την Ελλάδα ότι θα αρπάξει τα νησιά του Αιγαίου παρά τον «έρωτα» Μητσοτάκη-Ερντογάν

Νίκος Δένδιας: Ό,τι είναι πέρα από τρία μίλια από τις ακτές της Τουρκίας είναι ελληνικό

Μίσος για τον Δένδια έχουν οι μιγάδες και επήλυδες «Τούρκοι» – «Milliyet: «Ο Δένδιας προσπαθεί να δηλητηριάσει τις σχέσεις Αθήνας-Αγκύρας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr