Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΜΑΤ από την Αθήνα και πολίτες της Κω έκλεισαν μετανάστες και πρόσφυγες στο γήπεδο

ΜΑΤ από την Αθήνα και πολίτες της Κω έκλεισαν μετανάστες και πρόσφυγες στο γήπεδο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σύμφωνα με το Aegean News, οι διμοιρίες των ΜΑΤ που έφτασαν στην Κω από την Αθήνα μαζί με πολίτες κατάφεραν και συγκέντρωσαν τους πρόσφυγες και τους παράτυπους μετανάστες στο γήπεδο της Κω.

Το μεσημέρι της Τρίτης ξέσπασαν επεισόδια στην Κω με περίπου 1.500 μετανάστες να αρνούνται να μπουν στο ποδοσφαιρικό γήπεδο του νησιού.

metanastes_paralia Δεν ξέρουμε για την Αθήνα, πάντως στην Κω οι μετανάστες έκαναν ηλιοθεραπεία στην παραλία. Για την ακρίβεια είχαν καταλάβει την παραλία. Άντε να εμφανιστεί γυναίκα με μαγιό μπροστά σε τόσους μουσουλμάνους… Σωστά Τασία;

Οι Αρχές του νησιού αποφάσισαν την μεταφορά των μεταναστών στο δημοτικό γήπεδο προκειμένου να μη βρίσκονται στους κεντρικούς δρόμους, έχοντας μετατρέψει ολόκληρη την πόλη της Κω σε προσφυγικό στρατόπεδο.

Ωστόσο, όταν αυτοί δεν δέχθηκαν να μπουν στο γήπεδο έως να ολοκληρωθεί η διαδικασία διεκπεραίωσης των εγγράφων τους, ξεκίνησαν τα επεισόδια.

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν ακόμη και με πυροσβεστήρες να απωθήσουν τους μετανάστες, οι οποίοι είχαν κλείσει τον κεντρικό δρόμο του νησιού ενώ κάποιοι από αυτούς πετούσαν ακόμη και μπουκάλια σε διερχόμενα αυτοκίνητα.

Νωρίτερα την Τρίτη μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος της Κω, Γιώργος Κυρίτσης, περιέγραψε την κατάσταση ως “ανεξέλεγκτη”, καταγγέλλοντας ότι μετανάστες έδειραν αστυνομικούς.

kos_skines Προσφυγικός καταυλισμός η Κως. Στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι ήρθαν από την Τουρκία, στην οποία είχαν καταφύγει λόγω του πολέμου στη χώρα τους. Στην Τουρκία ήξεραν να κάνουν υπομονή. Στην Ελλάδα όχι. Εκτός εάν δεν είναι οι οικογενειάρχες Σύροι πρόσφυγες που προκαλούν τα επεισόδια, το πιο πιθανό, αλλά ύποπτα στοιχεία που πρέπει να ερευνηθούν. Ποιος μπορεί να μας βεβαιώσει ότι ανάμεσα στους δυστυχισμένους ανθρώπους δεν υπάρχουν και πράκτορες της Άγκυρας ή τζιχαντιστές που επιθυμούν την αποσταθεροποίηση για δικούς τους λόγους;

metanastes_parko

Με αφορμή δήλωσή του ότι στην Κω έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 7.000 μετανάστες και την προειδοποίηση ότι υπάρχει κίνδυνος να χυθεί αίμα και να οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις, ο κ. Κυρίτσης έκανε λόγο για εξέγερση ανθρώπων που δεν μπορούν να τους ελέγξουν σημειώνοντας ότι στο νησί έχει καταλυθεί κάθε έννοια έννομης τάξης.

«Μετανάστες έδειραν αστυνομικούς και σκοτώνονται μεταξύ τους… Έχει καταλυθεί οτιδήποτε μπορεί να θεωρηθεί έννομη τάξη» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας μάλιστα ότι οι ίδιοι αστυνομικοί του ακριτικού νησιού προέβησαν σε κατάληψη του αστυνομικού τμήματος διαμαρτυρόμενοι για το πρόβλημα και ότι είναι αποκλεισμένοι από εκατοντάδες ανθρώπους που -όπως είπε ο δήμαρχος- είναι ανεξέλεγκτοι. Ο κ. Κυρίτσης ανέφερε και μαρτυρίες για ζημιές στην παραλιακή ζώνη της Κω.

Όσον αφορά την υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, δήλωσε ότι «από την Τετάρτη που ήρθε δεν την ξανασυναντήσαμε, δεν έχει κάνει τίποτε, μόνο εξαγγελίες κάνει… Η κύρια υπουργός και ο τοπικός συνεργάτης της βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στο νησί επιρρίπτουν μόνο ευθύνες στην τοπική αυτοδιοίκηση» δήλωσε. «Η υπηρεσία αλλοδαπών δουλεύει επί 24ωρου βάσεως» επισήμανε ακόμη.

Δείτε φωτογραφίες που ανάρτησε το Aegean News από το μάζεμα των προσφύγων και των λαθρομεταναστών στο γήπεδο της Κω:

metanastes1

metanastes2

metanastes3

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο 39χρονος φέρεται να είχε ένα μεγάλο μαχαίρι στη ζώνη του και να όρμηξε πάνω στην Κυρ. Γρίβα

Πειραιάς: Κατέρρευσε διώροφο κτίριο στο Πασαλιμάνι – Νεκρός ένας 31χρονος αστυνομικός

Πάτρα: Άνδρας έσπαγε πιάτα στο κεφάλι της γυναίκας του

Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. σε στέκι παράνομου τζόγου στην Αθήνα – 11 συλλήψεις και κατάσχεση 57 υπολογιστών με «φρουτάκια» (βίντεο)

Νέα Σμύρνη: Ένας τραυματίας από πυροβολισμούς οπαδών σε αγώνα βόλεϊ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr