Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Πάτρα θα αποκτήσει αποτεφρωτήριο νεκρών

Η Πάτρα θα αποκτήσει αποτεφρωτήριο νεκρών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Καύση Νεκρών, Κώστας Πελετίδης, Πάτρα,

Η Πάτρα θα αποκτήσει αποτεφρωτήριο νεκρών, καθώς η Δημοτική Αρχή της πόλης φέρεται αποφασισμένη να λάβει και τυπικά την απόφαση αυτή, την ερχόμενη Πέμπτη 14 Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα την προαναφερόμενη ημερομηνία συνεδριάζει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πατρέων, με βασικό θέμα συζήτησης την έγκριση εγκατάστασης και λειτουργίας Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών, καθώς και Αποτέφρωσης Οστών στον ΒΙΟΠΑ της πόλης.

Το θέμα αναμένεται να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από συντηρητικούς κύκλους της Εκκλησίας, ενώ υπάρχουν σενάρια ακόμη και για αφορισμό του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη.

Αποφασισμένη μέσα στον επόμενο χρόνο να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της αλλά και σε ότι προστάζει το ιδεολογικό και πολιτικό της στίγμα, είναι σε ότι αφορά στη διαχείριση του μείζονος προβλήματος των νεκρών.

Να σημειωθεί πως παρόλο που με νόμο οι αυτοδιοικήσεις υποχρεούνται από το 2006 να προχωρήσουν στη δημιουργία αποτεφρωτηρίων, καθώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα χώρου αλλά και δημιουργίας νέων κοιμητηρίων, οι δύο προηγούμενες Δημοτικές Αρχές (Φούρα-Δημαρά) απέφυγαν να αναλάβουν την ευθύνη.

Αιτία το γεγονός, ότι ένα μεγάλο μέρος από την εκλογική τους πελατεία, αλλά προπάντων η σχέση που είχαν οικοδομήσει με την τοπική εκκλησία, δεν τους επέτρεπαν να πάνε σε λήψη μιας απόφασης που θα οδηγούσε σε ρήξη μαζί της.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, η απόφαση της Δημοτικής Αρχής για την Δημιουργία αποτεφρωτηρίου νεκρών στα όρια του Καλλικρατικού Δήμου Πατρέων είναι ήδη ειλημμένη και στο πλαίσιο αυτό έχουν χαρτογραφηθεί και εξετάζονται για τη σχετική χωροθέτηση του τρείς περιοχές.

Η μία βρίσκεται σε έκταση κοντά στο Βιοτεχνικό Πάρκο. Οι άλλες δύο επίσης στο Ανατολικό διαμέρισμα, σε περιοχή η οποία δεν συνορεύει με κατοικίες και η άλλη προς την πλευρά του Πανεπιστημίου επίσης σε περιοχή που δεν έχει θέα και επαφή με κατοικίες.

Πηγή: patrastimes.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πανεπιστήμιο Πατρών: Φοιτητές εγκλώβισαν στο γραφείο του τον πρύτανη

Ενδοοικογενειακή βία στην Πάτρα, στο Αίγιο και στο Μεσολόγγι

Ενδοοικογενειακή Βία στην Πάτρα – Νέα περιστατικά με νυν και πρώην

Απτόητη η ενδοοικογενειακή βία στην Πάτρα – Νέα περιστατικά

Σαρώνει η ενδοοικογενειακή βία στην Πάτρα – Σύζυγοι και σύντροφοι παίζουν ξύλο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr