Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς θέλουν να δώσουν “ανάσα” στους ελεύθερους επαγγελματίες

Πώς θέλουν να δώσουν “ανάσα” στους ελεύθερους επαγγελματίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Θέσπιση πλαφόν στις εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών και των ασφαλισμένων στο ΕΤΑΑ (γιατρών, μηχανικών και δικηγόρων), καθώς και άλλες βελτιώσεις του σχετικού άρθρου προανήγγειλε η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, προκειμένου να ελαφρυνθούν οι εξοντωτικές αυξήσεις έως 223% στις εισφορές που προκαλούν έντονες αντιδράσεις με πρώτες αυτές των δικηγόρων οι οποίοι αποφάσισαν αποχή από τα καθήκοντά τους από σήμερα έως την Πέμπτη.

Ο υφυπουργός κοινωνικών ασφαλίσεων κ. Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στη δημόσια τηλεόραση, ανακοίνωσε ότι συστήνεται επιτροπή εμπειρογνωμόνων για να μελετήσει το σύστημα των εισφορών και να προτείνει μέτρα που θα αμβλύνουν τις στρεβλώσεις και τις τυχόν αδικίες. Τόνισε επίσης ότι στο διάστημα του ενός έτους που μεσολαβεί έως την εφαρμογή του νέου συστήματος καταβολής εισφορών βάσει του πραγματικού εισοδήματος (την 1/1/2017) το υπουργείο θα αναζητήσει μηχανισμούς που θα διασταυρώνουν αν το δηλωθέν εισόδημα ανταποκρίνεται στην αλήθεια.

Την Τρίτη, όπως τόνισε ο κ. Πετρόπουλος, η πλειοψηφία των ελεύθερων επαγγελματιών δηλώνει εισόδημα κάτω από 3.500 ευρώ ετησίως, κάτι που θεωρείται αδιανόητο.

Ο υφυπουργός επανέλαβε ότι κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση είναι η προστασία των κύριων συντάξεων καθώς το 51,8% των νοικοκυριών δηλώνει ότι συντηρείται από τη σύνταξη ενός μέλους της. Επισήμανε ότι η ελληνική ομάδα θα δώσει μάχη για να μην θεσπιστούν εισοδηματικά κριτήρια στη χορήγηση της εθνικής σύνταξης καθώς σε αντίθετη περίπτωση οι «έχοντες» θα αμφισβητήσουν δικαίως την υποχρεωτικότητα της δημόσιας ασφάλισης και θα στραφούν στην ιδιωτική.

Παράλληλα , απαντώντας για την έλλειψη λεπτομερούς ποσοτικοποίησης της μεταρρύθμισης που αποτελεί κομβικό σημείο για τους δανειστές, τόνισε ότι αποτελεί χαρτί της διαπραγμάτευσης η οποία αναμένεται σκληρή αλλά πρέπει να κερδηθεί για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

Για τον επαναϋπολογισμό των καταβαλλόμενων συντάξεων που σύμφωνα με την πρόταση της κυβέρνησης θα ξεκινήσει το 2018, τόνισε ότι υπάρχει χρόνος να αποτυπωθούν οι δυνατότητες του συστήματος και να βρεθούν λύσεις ακόμα και στις περιπτώσεις που έχουν χαθεί τα αποδεικτικά ασφαλιστικά στοιχεία για τον επαναϋπολογισμό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΕΦΚΑ: Σε ποιους επαγγελματίες επιστρέφει εισφορές ως αχρεωστήτως καταβληθέντες

ΒΕΑ: Νέο χαράτσι για τους μικρομεσαίους έως 300 ευρώ το χρόνο από την αύξηση εισφορών

Παυλόπουλος-Βενιζέλος: Αντισυνταγματικός ο νόμος για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών

Προκλητικός Τσακλόγλου: Να γίνουν ντελιβεράδες οι δικηγόροι – Η απάντηση Κασσελάκη

Κασσελάκης: Η εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε με Τσακαλώτους και Κατρούγκαλους ήταν μνημονιακή, αυτή η εποχή έληξε

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr