Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι αγρότες έφυγαν από το Σύνταγμα και επιστρέφουν στα μπλόκα που συνεχίζονται

Οι αγρότες έφυγαν από το Σύνταγμα και επιστρέφουν στα μπλόκα που συνεχίζονται
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγρότες, Μπλόκα Αγροτών,

Οι αγρότες έφυγαν από το Σύνταγμα και επιστρέφουν στα μπλόκα . Το απόγευμα του Σαββάτου ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο των αγροτών στην Αθήνα με τους συμμετέχοντες να αποχωρούν σταδιακά και πλέον να έχει αποκατασταθεί η ομαλή κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας.

Ωστόσο, οι αγρότες επιστρέφουν στα μπλόκα, που ούτως ή άλλως ήταν ενεργά, παρά το γεγονός ότι οι πολλοί από τους αγρότες βρίσκονται από χθες στην Αθήνα, για το παναγροτικό συλλαλητήριο.

Από τις 10:00 το πρωί του Σαββάτου οι αγρότες στον Ισθμό, εκτός από τη νέα εθνική οδό έχουν κλείσει και την παλαιά εθνική οδό στο Καλαμάκι και η κυκλοφορία διεξάγεται από μικρή παράκαμψη μέσα από το χωριό Καλαμάκι, ενώ δεν έχουν ενημερώσει πότε θα ανοίξουν την παλαιά εθνική οδό.

Επίσης στις 15:00 οι αγρότες έκλεισαν και τον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης – Κορίνθου, στο ύψος των διοδίων της Νεστάνης και η κυκλοφορία διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό Τρίπολης- Άργους μέσω Αχλαδόκαμπου.

Τη Δευτέρα αποφασίζουν οι αγρότες για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους

Από την ερχόμενη Δευτέρα σε συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν στα μπλόκα οι αγρότες ανά την Ελλάδα, πρόκειται να λάβουν αποφάσεις για την κλιμάκωση, και με εναλλακτικές μορφές, των κινητοποιήσεων τους, όπως ανέφερε στην ομιλία του ο Βαγγέλης Μπούτας, εκ μέρους της Πανελλαδικής Συντονιστικής Μπλόκων.

Μεταξύ άλλων, είπε ότι τα αιτήματα, όπως διαμορφώθηκαν από τα 68 μπλόκα , τα οποία συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της Αθήνας, “υποστηρίζουν την ύπαρξη και επιβίωση της μικρομεσαίας αγροτιάς”. Υπενθυμίζεται ότι ζητούν την απόσυρση των προωθούμενων μέτρων για το ασφαλιστικό και φορολογικό αλλά και την ανάληψη δράσεων για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων του πρωτογενούς τομέα”.

Μετά το πέρας του συλλαλητηρίου, όπως είπε ο κ. Μπούτας, η πλειονότητα των αγροτών θα αναχωρήσει από την Αθήνα.

Αλεξανδρούπολη: Στο αεροδρόμιο της πόλης περίμεναν αγρότες τους βουλευτές Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ για να συζητήσουν μαζί τους το ασφαλιστικό

Στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης μετακινήθηκε σήμερα το μεσημέρι το αγροτικό μπλόκο του τελωνείου των Κήπων. Οι αγρότες του νοτίου Έβρου άνοιξαν προσωρινά το τελωνείο προκειμένου να συνομιλήσουν με τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ του νομού, Αναστασία Γκαρά και Δημήτρη Ρίζο, που επέστρεφαν από την Αθήνα και να τους ζητήσουν να μην ψηφίσουν το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Γκαρά εξήγησε πως κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο ενημερώθηκαν για το αίτημα των αγροτών να συνομιλήσουν μαζί τους. «Η συνάντηση έγινε. Μιλήσαμε με την πενταμελή αντιπροσωπεία τους και στη συνέχεια με όλους τους συγκεντρωμένους στον χώρο αγρότες. Τέθηκαν κυρίως ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος, όπως τα προβλήματα με τις πλημμύρες και τις πληρωμές, αλλά και το φορολογικό και ασφαλιστικό. Για όλα αυτά έγινε ενημέρωση», αναφέρει η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Έβρου, συμπληρώνοντας πως στο αίτημα των αγροτών να μην ψηφίσουν το επίμαχο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό η απάντησή τους ήταν πως «δεν υπάρχει νομοσχέδιο αυτή τη στιγμή».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ουκρανία: Αγρότες και επιχειρηματίες φοροαποφεύγουν με «κάλυψη» τον πόλεμο

Κασσελάκης από Ηγουμενίτσα: Δεν πρέπει να ξεπουλάνε λιμάνια και νερό

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ δεν θα ψηφίσει το ν/σ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Αγρότες: Φεύγουν από την πλατεία Συντάγματος και επιστρέφουν στα μπλόκα

Το μήνυμα των αγροτών από την πλατεία Συντάγματος: «Ο αγώνας θα συνεχιστεί»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr