Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επανέρχονται οι συλλογικές συμβάσεις στο Δημόσιο από το 2018

Επανέρχονται οι συλλογικές συμβάσεις στο Δημόσιο από το 2018
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων στο Δημόσιο το 2018 σχεδιάζει το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, μετά από έξι χρόνια μνημονιακών περιορισμών, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορο Βερναρδάκη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βερναρδάκης μιλώντας stokokkino.gr δήλωσε ότι το υπουργείο, προετοιμάζει σχέδιο νόμου, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί το επόμενο έτος, ώστε το 2018 να γίνει η επανεκκίνηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Οι συμβάσεις θα αφορούν το σύνολο των υπαλλήλων στον στενό δημόσιο τομέα, καθώς και στα ΝΠΔΔ, τους ΟΤΑ και τους δικαστικούς, ενώ το ν/σ αναμένεται να αποτελέσει μπούσουλα και για τον ιδιωτικό τομέα.

«Στόχος μας είναι εντός του 2017 να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες διαβουλεύσεις και να έχουμε το θεσμικό πλαίσιο και το 2018 να υπογράψουμε την πρώτη συλλογική σύμβαση του δημοσίου τομέα. Φυσικά, θα είμαστε σε συνεννόηση και με το υπουργείο Εργασίας, ώστε τα θεσμικά πλαίσια να είναι παράλληλα», δήλωσε χαρακτηριστικά, ο υπουργός.

Σύμφωνα με το Έθνος, το περιεχόμενο των συλλογικών συμβάσεων θα αφορά στον αριθμό των προσλήψεων, στο ύψος των αποδοχών και των επιδομάτων, τα προσόντα διορισμού των νέων υπαλλήλων, ανά κατηγορία και ειδικότητα, το καθεστώς κινητικότητας (αποσπάσεις, μετατάξεις), στη διαμόρφωση των οργανισμών και των νέων οργανογραμμάτων τους, στις άδειες, στη λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων κ.λπ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Χρ. Βερναρδάκης «έθαψε» τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, «έθαψε» και τον Αλ. Τσίπρα

Βερναρδάκης: Δεν υπάρχει «Πολακισμός», υπάρχει «Μητσοτακισμός»

Βερναρδάκης: Ο Μητσοτάκης δεν επιδιώκει καμία συναίνεση και καμία συναίνεση δεν πρέπει να του προσφερθεί

Γαϊτάνης (ΝΔ): Φαιδρά και ανάξια σχολιασμού τα δημοσιεύματα για κήρυξη πολιορκίας

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προειδοποιεί τη Μενδώνη: Όσους κι εάν απολύσεις είμαστε εδώ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr