Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απομακρύνονται οι εργολάβοι καθαριότητας από τα νοσοκομεία

Απομακρύνονται οι εργολάβοι καθαριότητας από τα νοσοκομεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αμετάκλητη πολιτική επιλογή της κυβέρνησης, αποτελεί η απομάκρυνση των εργολάβων από τα νοσοκομεία και η προάσπιση των εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, αναφέρει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, σχολιάζοντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που αφορά στις Ατομικές Συμβάσεις Μίσθωσης Έργου, για την καθαριότητα των νοσοκομείων.

Σημειώνει επίσης, ότι η κυβέρνηση θα αναλάβει, εντός του Αυγούστου, νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία θα κατοχυρώνει αυτή την πολιτική επιλογή, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, εξοικονόμησης πόρων, προστασίας των εργαζομένων και προάσπισης της δημόσιας υγείας.

«Παγώνει» προσωρινά τους διαγωνισμούς για την πρόσληψη καθαριστριών με ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου στα νοσοκομεία το Συμβούλιο της Επικρατείας. Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει δύο εταιρείες –ιδιωτικά συνεργεία καθαριότητας– που αρχικά είχαν καταθέσει αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων σε περιφερειακά διοικητικά δικαστήρια για τη σύναψη 30 ατομικών συμβάσεων έργου με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας –και στις οποίες επίσης έβαλε «φρένο» το ΣτΕ–, την εκδήλωση ενδιαφέροντος σύναψης συμβάσεων μίσθωσης έργου και την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας των κεντρικών υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας. Εν συνεχεία ζήτησαν να εισαχθούν οι αιτήσεις τους προς συζήτηση στο ΣτΕ, καθώς τίθεται ζήτημα συμφωνίας προς το Σύνταγμα και το δίκαιο της Ε.Ε. των «επίμαχων» διατάξεων του νόμου 4368/2016, βάσει των οποίων τα νοσοκομεία δύνανται να συνάψουν ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου σε υποστηρικτικές υπηρεσίες. Το αίτημα έγινε δεκτό και το Τμήμα αναστολών του ΣτΕ «πάγωσε» τις συμβάσεις έως ότου συζητηθούν οι υποθέσεις και εκδοθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Για το ζήτημα των ατομικών συμβάσεων στην καθαριότητα και την αναστολή τους βάσει δικαστικών αποφάσεων ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης είχε επιτεθεί την προηγούμενη εβδομάδα στη Δικαιοσύνη και την αστυνομία με αφορμή περιστατικό στο Νοσοκομείο Τρικάλων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη: Σκοτώθηκε 14χρονος πέφτοντας από φωταγωγό

Ιωάννινα: Συνελήφθη 32χρονος για αρπαγή βρέφους από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Άδ. Γεωργιάδης: Ομολόγησε ανερυθρίαστα την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας Υγείας

Βασίλης Μπισμπίκης: Υπέστη διπλό έμφραγμα – Η κατάσταση της υγείας του

Συναγερμός στον ΕΟΔΥ: Έξαρση κρουσμάτων μηνιγγίτιδας στην Πάτρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr