ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακροδεξιά, Ακροδεξιοί, Βίντεο, Εβραίοι, Θωμάς Μπέγκας, Ιωάννινα, Ναζί, Νεοναζί, Συναγωγή,

















































Φοβισμένος Ερντογάν: Το Ισραήλ ενδέχεται να στοχοποιήσει την Τουρκία στο μέλλον
Λιβύη: Το «άκυρο» ανυπόστατο τουρκολυβικό μνημόνιο και οι ενστάσεις για την Κρήτη
Μήνυμα Οτσαλάν: «Ο σοσιαλισμός οφείλει να είναι ο αγώνας για την απελευθέρωση των λαών»
Ο Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών διαχώρισε τη θέση του από τα κομματικά σχέδια της Καρυστιανού
Ο Μπασάρ αλ Άσαντ μαθαίνει ρωσικά και επιθυμεί να εργαστεί ως οφθαλμίατρος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Θλίψη και αποτροπιασμό για τη βεβήλωση της εβραϊκής συναγωγής με αγκυλωτούς σταυρούς εκφράζει ο Δήμος Ιωαννιτών, καταδικάζοντας την σε όλους τους τόνους.
Όπως έγινε γνωστό, άγνωστοι έφτιαξαν με σπρέι αγκυλωτούς σταυρούς στους τοίχους της εβραϊκής συναγωγής και σε παρακείμενα σπίτια.
«Οι εικόνες των αγκυλωτών σταυρών που κάποιος, κάποιοι, “ζωγράφισαν” στους τοίχους της εβραϊκής συναγωγής και παρακείμενων σπιτιών, προκαλούν αποτροπιασμό σε κάθε υγιή νου, σε κάθε λογικά σκεπτόμενο άνθρωπο» τόνισε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας και πρόσθεσε:
«Οι εικόνες του συμβόλου του ναζισμού, προκαλούν θλίψη σε μια πόλη που κουβαλάει ακόμη το φορτίο της μνήμης από τις θηριωδίες των Ναζί. Τα Γιάννενα και η Ήπειρος κουβαλούν το βαρύ φορτίο από τη μνήμη 2.000 Γιαννιωτοεβραίων που χάθηκαν, από τη μνήμη δεκάδων χωριών που κάηκαν, ξεκληρίστηκαν, σημαδεύτηκαν, από το μίσος των Ναζί. Η εικόνα της σβάστικας δεν βεβηλώνει μόνο την εβραϊκή συναγωγή, βεβηλώνει τη μνήμη χιλιάδων συνανθρώπων μας, θυμάτων του φασισμού».
Δυστυχώς ο φασισμός, ο ρατσισμός και ο αντισημιτισμός, εξακολουθούν να σπέρνουν το μίσος και το δηλητήριο τους και στις μέρες μας, συμπλήρωσε και διεμήνυσε πως δεν μπορεί να υπάρξει καμία ανοχή, καμία παθητικότητα ή αδράνεια.






















































