Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι απαντά στον Ερντογάν ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών

Τι απαντά στον Ερντογάν ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο ιστορικός Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών (ιδρύθηκε το 1928) σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν της 29ης Σεπτεμβρίου 2016 για τη Συνθήκη της Λωζάνης επισημαίνει «τις κατάφωρες και συνεχείς παραβιάσεις των άρθρων «Περί Προστασίας των μη-Μουσουλμανικών Μειονοτήτων» της Συνθήκης της Λωζάνης, οι οποίες ως στόχο έχουν την πλήρη εξόντωση της ελληνο-ορθόδοξης κοινότητας της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και Τενέδου.

Με τις αλλεπάλληλες διώξεις, την υφαρπαγή των περιουσιών, την βάναυση καταπάτηση των δικαιωμάτων και τον βίαιο εκπατρισμό, ο πληθυσμός της ελληνο-ορθόδοξης κοινότητας συρρικνώθηκε σήμερα σε ελάχιστες χιλιάδες από τις 150.000 που αριθμούσε το 1923.

Οι απηνείς διώξεις έπληξαν και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, με σημαντικότερο γεγονός το αυθαίρετο κλείσιμο της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών καταγγέλλει απερίφραστα αυτή την ενέργεια της Τουρκικής Προεδρίας, η οποία αποτελεί πρωτοφανή αμφισβήτηση διεθνούς συνθήκης, όπως της Συνθήκης της Λωζάνης.

Η Τουρκία, παρά τις επίσημες εξαγγελίες της περί εκδημοκρατισμού της, εξακολουθεί δυστυχώς να περιφρονεί τόσο τα ανθρώπινα δικαιώματα των μειονοτήτων, όσο και την τήρηση διεθνών συνθηκών που η ίδια έχει υπογράψει”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr