Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στα επίπεδα της δεκαετίας του ’80 οι τιμές των ακινήτων

Στα επίπεδα της δεκαετίας του ’80 οι τιμές των ακινήτων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγορά Ακινήτων,

Την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η αγορά ακινήτων λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα σκιαγραφεί ρεπορτάζ της εφημερίδας “Έθνος”, με τις τιμές των ακινήτων να κυμαίνονται πλέον στα επίπεδα της δεκαετίας του ’80.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, καινούριες κατοικίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έφτασαν να πωλούνται στο κόστος κατασκευής, ακόμη και κάτω από 1.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, ενώ παλιά διαμερίσματα σε Αθήνα και επαρχία, πωλούνται μέχρι και 100 ευρώ το τετραγωνικό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι ιδιοκτήτες σπιτιών 30-40 ετών ξεπουλούν όσο όσο τα ακίνητα, αφού αδυνατούν να πληρώσουν τη μόνιμη πλέον φορολόγηση μέσω του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ).

Όπως αναφέρουν εργολάβοι, που έχουν στα χέρια τους δεκάδες απούλητα σπίτια, αναγκάζονται να πουλήσουν κάποια από αυτά ακόμη και κάτω από 1.000 ευρώ/τ.μ., όταν η κατασκευή τους κόστισε 1.200 – 1.500 ευρώ/τ.μ. Πρόκειται κυρίως για διαμερίσματα στις δυτικές και νοτιοδυτικές περιοχές της Αττικής (Καμίνι, Νίκαια, Ελευσίνα κλπ), καθώς και στη Θεσσαλονίκη (Αμπελόκηποι, Σταυρούπολη, Εύοσμος, Κορδελιό, Ηλιούπολη κλπ).

Οι ιδιοκτήτες που πωλούν είναι κατά κύριο λόγο Έλληνες, που αγόρασαν τα σπίτια τη δεκαετία του ’70. Πρόκειται κυρίως για τα πρώτα φοιτητικά διαμερίσματα ή τα σπίτια όσων ήρθαν από την επαρχία για να βρουν δουλειά στην Αθήνα και αγόρασαν στις καινούριες τότε πολυκατοικίες. Αφού έμειναν σε αυτά για αρκετά χρόνια, στη συνέχεια μετακόμισαν σε άλλες περιοχές της Αττικής και ενοικίασαν τα πρώτα σπίτια.

Ενοικιαστές ήταν αφενός το δεύτερο κύμα Ελλήνων από την επαρχία και αφετέρου οι χιλιάδες μετανάστες που ήθελαν ένα φτηνό σπίτι, για να μείνουν τα πρώτα χρόνια, ενώ στη συνέχεια πολλοί από αυτούς έγιναν και ιδιοκτήτες.

Η περιουσία αυτή ενοικιαζόταν και πρόσφερε ένα καλό εισόδημα, ενώ με τη σχεδόν μηδενική φορολόγηση των ακινήτων μέχρι το 2009 έμεναν αρκετά χρήματα από τα ενοίκια.

Το δημοσίευμα παρουσιάζει διάφορες περιπτώσεις τις οποίες έχουν καταγράψει ειδικοί της αγοράς με σπίτια σε κακή κατάσταση να πωλούνται ακόμη και όσο ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο!

Συγκεκριμένα, υπάρχουν περιπτώσεις όπως στα Χανιά όπου ένα διαμέρισμα του 1965, 55 τετραγωνικών, πωλείται για 5.000 ευρώ.

Στο Παγκράτι γκαρσονιέρα 25 τετραγωνικών με φυσικό αέριο πωλείται για 5.500 ευρώ.

Στην Αγίου Μελέτιου διαμέρισμα 23 τετραγωνικών με κήπο 65 τετραγωνικών σε καλή κατά στάση προσφέρεται έναντι 7.500 ευρώ.

Στη Νεάπολη, υπόγειο διαμέρισμα 53 τ.μ. Με αποθήκη πωλείται 10.000 ευρώ, έχοντας μειωθεί πρόσφατα κατά 5.000 ευρώ.

Στην Πλατεία Αμερικής διαμέρισμα 23 τ.μ. προσφέρεται από τον Ιανουάριο αντί 5.000 ευρώ, δηλαδή μόλις 150 ευρώ/τ.μ.

ellada

athina

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

RND: Μπίζνες πολλών δισ. ευρώ με «χρυσές βίζες» στην Ελλάδα

Συμβολαιογράφοι: Αποφάσισαν λήξη της αποχής τους

Πότε ξεκινά ο ψηφιακός φάκελος μεταβίβασης ακινήτου – Όλη η διαδικασία

Handelsblatt: Μεγάλη ζήτηση εξοχικών κατοικιών στην Ελλάδα – Έως 13.000 το τετραγωνικό

Οι Ρώσοι κάνουν «ρίαλ εστέιτ» πάνω στα ερείπια της ελληνικής Μαριούπολης – Η πόλη λάφυρο στο σφυρί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr