Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες – Πού έχουν στήσει μπλόκα

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες – Πού έχουν στήσει μπλόκα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επ’ αόριστον έκλεισε η εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης στην κατεύθυνση προς Αθήνα στο ύψος της Νίκαιας από αγρότες που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ συγκαλούν γενικές συνελεύσεις για να καθορίσουν και να συντονίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους.

Την αναστολή των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι αγρότες της δυτικής Αχαΐας, ενώ αντίθετα οι αγρότες της Αιγιάλειας θα συνεχίσουν τον καθημερινό αποκλεισμό της νέας εθνικής οδού Πατρών – Κορίνθου.

Στην Αιτωλοακαρνανία, οι αγρότες αποφάσισαν να στήσουν μπλόκα στον κόμβο του Κεφαλοβρύσου της εθνικής οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων και στον ‘Αγιο Νικόλαο Βόνιτσας.

Αποφασισμένοι να φτάσουν στο τελωνείο του Προμαχώνα στα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα φαίνεται ότι είναι οι Σερραίοι αγρότες που συγκεντρώθηκαν το πρωί της Παρασκευής στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου έξω από τον Λευκώνα.

Την Πέμπτη αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν τον αποκλεισμό του τελωνείου.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται και οι παραγωγοί από τις περιοχές Χαλκιδικής, Πιερίας, Πέλλας, Ημαθίας και Χαλκηδόνας και ακολουθούν οι αγρότες από Μάλγαρα, Χαλάστρα,Θέρμη, Κιλκίς, Λαγκαδάς και Δερβένι.

Τονίζεται ότι αύριο Σάββατο, λίγο μετά τις 11:00 το πρωί, πρόκειται να στηθεί το μπλόκο στα διόδια Μαλγάρων, ενώ το ακριβές χρονοδιάγραμμα κινητοποίησης θα καθοριστεί σε γενική συνέλευση.

Στη γενική τους συνέλευση στην Πέλλα, οι παραγωγοί αποφάσισαν ομόφωνα να ακολουθήσουν τις αποφάσεις της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ στο Κιλκίς, έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα από 60 τρακτέρ έξω από το κτίριο της αντιπεριφέρειας.

Στη Χαλκιδική συνεχίζεται η συγκέντρωση τρακτέρ στους Μύλους Ευγενίου ενώ τα οχήματά τους έχουν παρατάξει παραγωγοί και στον κόμβο της Κουλούρας.

Για δυναμικές κινητοποιήσεις ετοιμάζονται οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα στη Δυτική Μακεδονία και τα μπλόκα θα στηθούν τη Δευτέρα 30/1, αφού πρώτα οριστούν τα ακριβή σημεία στην ευρεία σύσκεψη που θα γίνει αύριο, Σάββατο, στις 19.30, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Καστοριάς Δημήτρης Μόσχος.

Τους συμβολικούς αποκλεισμούς συνεχίζουν και οι αγρότες της Κρήτης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ δεν θα ψηφίσει το ν/σ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Αγρότες: Φεύγουν από την πλατεία Συντάγματος και επιστρέφουν στα μπλόκα

Το μήνυμα των αγροτών από την πλατεία Συντάγματος: «Ο αγώνας θα συνεχιστεί»

Τρακτέρ: Σύσταση προς τους οδηγούς για αποφυγή μετακινήσεων στο κέντρο της Αθήνας

Μητσοτάκης: Δεν θα δώσουμε παραπάνω στους αγρότες – Τι είπε για ακρίβεια και ευρωεκλογές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr