Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έδρα Ποντιακών Σπουδών στο ΑΠΘ με την οικονομική υποστήριξη του Ιβάν Σαββίδη

Έδρα Ποντιακών Σπουδών στο ΑΠΘ με την οικονομική υποστήριξη του Ιβάν Σαββίδη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η επίσημη έναρξη λειτουργίας της Επώνυμης Έδρας Ποντιακών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, που, όπως δήλωσε αποκλειστικά στην εφημερίδα «Δημοκρατία» ο Ιβάν Σαββίδης, στοχεύει στην τεκμηριωμένη διάδοση της Ιστορίας του Ποντιακού Ελληνισμού σε κάθε γωνιά της Γης, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη, στις 17.00, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.

Η έδρα θα λειτουργήσει με την υποστήριξη του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Ιβάν Σαββίδης».

Οι βασικοί στόχοι της Επώνυμης Έδρας Ποντιακών Σπουδών περιλαμβάνουν την έρευνα, τη μελέτη και τη συστηματική καταγραφή της ιστορίας και του πολιτισμού του γεωγραφικού Πόντου κατά τους νεότερους χρόνους (από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης και έπειτα) και τη διδασκαλία της Ιστορίας του Ποντιακού Ελληνισμού κατά την ίδια περίοδο.

«Η έδρα, εκτός από το διδακτικό, θα έχει και ερευνητικό κομμάτι. Ήδη υπάρχει μέριμνα για τη στελέχωση του υπό σύσταση ερευνητικού κέντρου με μεταπτυχιακούς φοιτητές, αλλά και υποψήφιους διδάκτορες, καταρτισμένους στην έρευνα της Ιστορίας των Ελλήνων του Πόντου» σημειώνει στη «Δημοκρατία» ο πρώτος καθηγητής της έδρας Κυριάκος Χατζηκυριακίδης.

Εξάλλου, σε αποκλειστική δήλωσή του στη «Δημοκρατία», ο Ιβάν Σαββίδης, πρόεδρος και ιδρυτής του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Ιβάν Σαββίδης», μιλά για τον στόχο της έδρας, αλλά και για το πώς οραματίζεται την εξέλιξη της:

«Στόχος της ίδρυσης Επώνυμης Έδρας Ποντιακών Σπουδών είναι η τεκμηριωμένη διάδοση της Ιστορίας του Ποντιακού Ελληνισμού σε κάθε γωνιά της Γης, η ένωση των ακαδημαϊκών που ασχολούνται με την ποντιακή έρευνα σε έναν επιστημονικό πυρήνα και ή ενθάρρυνση των νέων επιστημόνων, θέλουμε η Έδρα Ποντιακών Σπουδών να εξελιχθεί στο μέλλον σε δυναμικό επιστημονικό κέντρο».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Μαύρη Θάλασσα: Η Ρωσία ανακοίνωσε την αναχαίτιση δύο γαλλικών Rafale

Σύγκλητος ΑΠΘ: Ενάντια στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr