Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην αντεπίθεση η Θάνου με σκληρή δήλωση κατά Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Στην αντεπίθεση η Θάνου με σκληρή δήλωση κατά Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σφοδρή επίθεση κατά της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων εξαπέλυσε η προϊσταμένη του Νομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Βασιλική Θάνου υποστηρίζοντας πως «συνεχίζεται μια κατάσταση, η οποία δεν ωφελεί ούτε την Δικαιοσύνη ούτε το Κράτος Δικαίου ούτε την Δημοκρατία. Οι δικαστικές αποφάσεις μπορούν να είναι αντικείμενο σχολιασμού και κριτικής, με επιχειρήματα όμως επιστημονικά και όχι με απαξιωτικό τρόπο για τους δικαστές. Με τρόπο ευπρεπή».

Αναφερόμενη στις αποκαλύψεις του Documento της Κυριακής για τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Παναγιώτη Λυμπερόπουλο, η τ. πρόεδρος του Αρείου Πάγου εκτίμησε ότι η Ένωση προσπαθεί να τον προστατεύσει παρά το γεγονός ότι ελέγχεται για τα πεπραγμένα του σε συγκεκριμένη υπόθεση. «Εκτιμώ ότι θεώρησαν πως με αυτόν τον τρόπο προστατεύουν ένα εκ των μελών τους (μετά το δημοσίευμα του Documento). Δεν θα πρέπει να επιλέγουν αυτόν τον τρόπο άμυνας, είναι λάθος. Θα πρέπει ο ίδιος (ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων) να ζητήσει να γίνει δικαστική έρευνα και να διαλευκανθεί η υπόθεση», είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στον Alpha 989 η Βασιλική Θάνου αναφερόμενη στην αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων είπε πως «δεν δικαιολογείται, με ακραία φρασεολογία και προς το ύφος και προς το περιεχόμενο. Ασφαλώς η ελληνική κυβέρνηση δεν φέρεται στους δικαστές όπως η κυβέρνηση της Πολωνίας. Όχι μόνο δεν προστατεύουν το κύρος της Δικαιοσύνης αλλά δίνουν την εντύπωση ότι εμπλέκονται δικαστές σε κομματικά παιχνίδια. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων είχε μεγάλο κύρος και με όλα αυτά συνεχώς κλονίζεται η αξιοπιστία της. Δέχθηκα πολλά τηλεφωνήματα, την στάση αυτή δεν την συμμερίζεται η πλειοψηφία των δικαστών».

Για την παρέμβαση του Πρόεδρου του ΣτΕ Νίκου Σακελλαρίου είπε πως «ο δικαστής ακόμη και όταν αισθάνεται ότι θίγεται από την κριτική με τρόπο απαξιωτικό, δεν ξέρω αν θα πρέπει σε τόσο υψηλούς τόνους να αντιδρά. Ήταν ασυνήθης ο τρόπος, ο Πρόεδρος του ΣτΕ είναι η πρώτη φορά που καλεί και δίνει συνέντευξη με την τήβεννό του». Η Βασιλική Θάνου πρόσθεσε ότι «ο δικαστής κρίνει με βάση τον νόμο και τα στοιχεία της δικογραφίας, δεν πρέπει να κρίνει όμως απομονωμένος από την κοινωνία, πρέπει να μετρά και τις κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες των αποφάσεών του».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

ΣΥΡΙΖΑ για αποπομπή Παπασταύρου και Μπρατάκου από Μητσοτάκη: Καλή τύχη στους επόμενους

Αποπέμφθηκαν από τον Μητσοτάκη οι Παπασταύρου και Μπρατάκος – Το παρασκήνιο

Δημοσκόπηση-χαστούκι για κυβέρνηση Μητσοτάκη και Δικαιοσύνη: 8 στους 10 βλέπουν συγκάλυψη στα Τέμπη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr