Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιοι δημότες έχουν δικαίωμα απαλλαγής από τα δημοτικά τέλη

Ποιοι δημότες έχουν δικαίωμα απαλλαγής από τα  δημοτικά τέλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοτικά Τέλη, Ναύπλιο,

Και οι μη μόνιμοι κάτοικοι ενός δήμου δικαιούνται απαλλαγής από τα δημοτικά τέλη, μετά από σχετική παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη. Συγκεκριμένα, σύμφωνα μετά από διαμεσολάβηση του ΣτΠ ο δήμος Ναυπλιέων τροποποίησε την απόφασή του και δέχθηκε μείωση των τελών για πολίτη που δεν ήταν μόνιμος κάτοικος, σύμφωνα με το aftodioikisi.gr.

Αναλυτικά:

O ∆ήµος Ναυπλιέων αρνήθηκε να απαλλάξει πολίτη από την υποχρέωση καταβολής δηµοτικών τελών καθαριότητας και φωτισµού, επειδή δεν ήταν µόνιµη κάτοικος Ναυπλίου. Η ενδιαφερόµενη ωστόσο είχε τις προϋποθέσεις που προβλέπονται από το νόµο για την απαλλαγή, ήτοι 67% αναπηρία και οικογενειακό εισόδηµα κατώτερο του εισοδηµατικού κριτηρίου της σχετικής απόφασης του ∆ηµοτικού Συµβουλίου.

Ο Συνήγορος ζήτησε από το ∆ήµο Ναυπλιέων να άρει τη διακριτική µεταχείριση εις βάρος των µη δηµοτών ή µονίµων κατοίκων. Tο ισχύον θεσµικό πλαίσιο παρέχει σε όλους αδιακρίτως τους ∆ήµους της χώρας την ευχέρεια να λάβουν αποφάσεις για τη φορολογική ελάφρυνση των δηµοτών τους, αξιολογώντας σε κάθε περίπτωση τις τοπικές ανάγκες και ιδιαιτερότητες. Όµως, η µείωση ή απαλλαγή των δηµοτικών τελών και φόρων σε καµία περίπτωση δεν µπορεί να εξαρτάται από την εγγραφή ή µη στο δηµοτολόγιο, ούτε από το είδος της κατοικίας (µόνιµη ή µη). Άλλωστε το νοµοθετικό πλαίσιο που διέπει το ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισµού ορίζει υπόχρεους εκείνους που έχουν ηλεκτροδοτούµενο ακίνητο και κάνουν χρήση των ανταποδοτικών υπηρεσιών του ∆ήµου. Για το λόγο αυτό ο Συνήγορος θεωρεί ότι η τακτική αυτή των ∆ήµων, αφενός δεν συνάδει µε την ισχύουσα νοµοθεσία και αφετέρου εισάγει ανεπίτρεπτο κριτήριο διάκρισης των πολιτών.

Ο ∆ήµος Ναυπλιέων συµµορφώθηκε µε τις υποδείξεις του Συνηγόρου και τροποποίησε την απόφαση του ∆ηµοτικού Συµβουλίου για την απαλλαγή από τα τέλη καθαριότητας και φωτισµού απαλείφοντας τον όρο «µόνιµοι κάτοικοι».

Επίσης, προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειµένου να απαλλαγεί η ενδιαφερόµενη από τα δηµοτικά τέλη και για να της επιστραφούν τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Λίγο πριν φύγει κάνει τον «καλό» ο ηττημένος Μπακογιάννης – Μειώνει τα δημοτικά τέλη στην Αθήνα

Ναύπλιο: Συνελήφθη καθηγητής Γερμανικών για βιασμό μαθητή του

Ακίνητα: Χαράτσι αναδρομικών από το 1958 επιβάλουν Βορίδης και Δήμοι

Τραγωδία στο Ναύπλιο: Πέθανε ποδοσφαιριστής που υπέστη ανακοπή σε γήπεδο

Μπακογιάννης εναντίον Μητσοτάκη: Το κράτος ο μεγαλύτερος τζαμπατζής στο δήμο Αθηναίων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr