Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ελλάδα και Ιταλία αναλαμβάνουν την αεροπορική περιπολία του Μαυροβούνιου

Ελλάδα και Ιταλία αναλαμβάνουν την αεροπορική περιπολία του Μαυροβούνιου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αεροπορικές περιπολίες στον εναέριο χώρο του Μαυροβουνίου θα αρχίσουν από τις 5 Ιουνίου η Ελλάδα και η Ιταλία, όπως ανακοίνωσε το NATO.

Η ελληνο-ιταλική βοήθεια θα προσφερθεί στο πλαίσιο της συμμαχικής αλληλεγγύης, καθώς η βαλκανική χώρα, που εντάχθηκε στο NATO πέρυσι το καλοκαίρι, δεν διαθέτει Πολεμική Αεροπορία.

Οι περιπολίες εκτελούνται σε περίπτωση που στρατιωτικά ή πολιτικά αεροσκάφη χρειάζονται βοήθεια λόγω προβλήματος, ή σε περίπτωση που εντοπιστούν ξένα αεροπλάνα που πλησιάζουν τον εναέριο χώρο μέλους του NATO δίχως να δώσουν στοιχεία ταυτότητας, χωρίς να επικοινωνήσουν με τον πύργο ελέγχου και δίχως να καταθέσουν σχέδια πτήσης.

Τα ιταλικά και ελληνικά μαχητικά θα εξακολουθήσουν να έχουν ως βάση τις πατρίδες τους, από από όπου θα απογειώνονται για εκτελούν τις αποστολές τους.

Όπως επισημαίνει η Συμμαχία, οι εναέριες περιπολίες είναι μακροχρόνιες αποστολές και μια από τις κύριες εκφάνσεις της συλλογικής άμυνας. Με βάση τους σημερινούς κανόνες, κάθε κράτος-μέλος που διαθέτει Πολεμική Αεροπορία οφείλει να έχει ανά πάσα στιγμή τουλάχιστον δύο μαχητικά σε πλήρη ετοιμότητα.

Το Μαυροβούνιο δεν είναι η μοναδική χώρα που χρειάζεται βοήθεια για την προστασία του εναέριου χώρου της. Ισπανία, Πορτογαλία και Γαλλία συμμετέχουν σε περιπολίες στους αιθέρες των τριών Βαλτικών χωρών, η Ιταλία υποστηρίζει την Σλοβενία ενώ η Βρετανία βοηθά την Ρουμανία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: Πρέπει να ομογενοποιήσουμε τους τύπους των πολεμικών αεροσκαφών μας

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Ρωσία: «Είμαστε σε πόλεμο» – ISW: Η Μόσχα προετοιμάζεται για μεγάλη επίθεση στο ΝΑΤΟ

Πτώση F-16 στην Ψαθούρα: Αυτός είναι ο 29χρονος Υποσμηναγός που κατάφερε να σωθεί

Ο Νίκος Δένδιας εξέφρασε τις πιο ειλικρινείς ευχές στον πιλότο του F-16

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr