Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέα μείωση του κέρδους των φαρμακοποιών – Απειλούνται με λουκέτο 5.000 φαρμακεία

Νέα μείωση του κέρδους των φαρμακοποιών – Απειλούνται με λουκέτο 5.000 φαρμακεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών στο 15,6%, ανακοίνωσε με   δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, σήμερα το απόγευμα,  ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, γεγονός που προκάλεσε την άμεση και σκληρή απάντηση  του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών επισημαίνουν  ότι «ο υπουργός Υγείας αιφνιδιαστικά επιχειρεί να διαλύσει τον κλάδο» και καλούν  όλους τους προέδρους των  φαρμακευτικών συλλόγων της χώρας  σε έκτακτη σύσκεψη το Σάββατο, προκειμένου να αποφασίσουν τη στάση που θα τηρήσει ο κλάδος.

Σύμφωνα με τη  νέα υπουργική απόφαση,  το μέσο ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών για τα φαρμακευτικά σκευάσματα τα οποία πωλούνται ήδη από τα ιδιωτικά φαρμακεία μειώνεται από το 21% στο 19%, αλλά λόγω του μικρού ποσοστού μόλις 3% για τα  φάρμακα υψηλού κόστους το τελικό ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών «προσαρμόζεται»  τελικά  στο 15,6%, σύμφωνα πάντα με όσα ανακοίνωσε το απόγευμα ο υπουργός Υγείας.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων αναφορικά με τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα ( ΜΥΣΥΦΑ), ο κ.  Βορίδης ανέφερε ότι «το θέμα παραμένει ανοιχτό και περιμένουμε την σχετική έκθεση την οποία διενεργεί διεθνούς κύρους Ινστιτούτο, προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις».

Όπως καταγγέλλουν πάντως φαρμακοποιοί  η κυβέρνηση επικαλούμενη τη τρόικα επιδιώκει  τα ΜΥΣΥΦΑ να διατίθενται από τα σούπερ μάρκετ, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα να κλείσουν τουλάχιστον  5.000 φαρμακεία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να μη «λερωθεί» από την επιβεβαιωμένη μυστική συνάντηση Παπασταύρου και Μπρατάκου με τον Μαρινάκη

Βορίδης για Μπελέρη: Η απόφαση της Αλβανίας οδηγεί την Ελλάδα σε βέτο

Φάμελλος: Η κυβέρνηση της «αδικίας» φέρνει Ποινικούς Κώδικες για να εξευμενίσει τη φράξια Σαμαρά-Βορίδη

Βορίδης για Μητσοτάκη: «Έχει όλη την ατζέντα της Δεξιάς» – «Πολιτικό Κέντρο δεν υπάρχει»

Αλαλούμ με τη συνάντηση Μητσοτάκη με αγρότες – Άλλα λέει ο Μαρινάκης και άλλα ο Βορίδης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr