Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Τη Δευτέρα οι ισχυρότερες ριπές ανέμων της δεκαετίας» – Πώς εξαπλώθηκε η πυρκαγιά

«Τη Δευτέρα οι ισχυρότερες ριπές ανέμων της δεκαετίας» – Πώς εξαπλώθηκε η πυρκαγιά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι ισχυρές ριπές του ανέμου συνετέλεσαν πολύ στο να εξαπλωθεί η πυρκαγιά στην Αττική, εκτιμά ο μετεωρολόγος-ερευνητής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), Κώστας Λαγουβάρδος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Τη Δευτέρα, που είχαμε τις μεγάλες πυρκαγιές στην Αττική, είχαμε πολύ- πολύ ισχυρούς δυτικούς ανέμους, με ριπές που έφτασαν και σε ορισμένα σημεία ξεπέρασαν τα 100χλμ/ώρα» εξήγησε ο κ. Λαγουβάρδος.

«Τουλάχιστον την τελευταία 8ετία, που έχουμε ένα πυκνό δίκτυο σταθμών στην Αττική, ήταν οι ισχυρότερες ριπές που μετρήσαμε και μάλιστα με δυτικούς ανέμους και αυτό προφανώς συνετέλεσε πάρα πολύ στην εξάπλωση των πυρκαγιών σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι άνεμοι αυτοί κατέβαιναν από το βουνό προς τα χαμηλότερα υψόμετρα και ήταν πολύ ζεστοί και πολύ ξηροί» πρόσθεσε.

Οι υψηλές θερμοκρασίες, η χαμηλή υγρασία και η μεγάλη ταχύτητα του ανέμου είναι τρία συστατικά που βοηθούν πάρα πολύ στην εξάπλωση μιας πυρκαγιάς, ανέφερε χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος-ερευνητής του ΕΑΑ.

Σε ό,τι αφορά το φετινό «άστατο καλοκαίρι», ο κ. Λαγουβάρδος επισήμανε -μεταξύ άλλων- πως «και ο Ιούνιος ήταν ένας πολύ βροχερός μήνας με πολύ έντονη κεραυνική δραστηριότητα, συνεχίζει αυτό το μοτίβο και τον Ιούλιο και όλη η εβδομάδα θα έχει έναν άστατο καιρό σε πολλές περιοχές της χώρας».

Στο πλαίσιο αυτό συνέστησε προσοχή, ιδιαίτερα στους λουόμενους, το επόμενο 3ημερο-4ημερο, καθώς θα έχουμε καταιγίδες, που σημαίνει κεραυνική δραστηριότητα.

«Όταν υπάρχει κεραυνική δραστηριότητα, να βγούμε από τη θάλασσα και να πάμε σε ένα προστατευμένο κτίριο στην ακτή. Είναι επικίνδυνο γιατί μπορεί να έχουμε κεραυνικό πλήγμα μέσα στο νερό» εξήγησε ο κ. Λαγουβάρδος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μάτι-Τέμπη, «βδέλλες» και «ύαινες» – Ισοζύγιο της ντροπής

19χρονος εισέβαλε σε σχολείο στην Αθήνα με σφυρί και μαχαίρι – Τραυμάτισε τον διευθυντή και έναν μαθητή

Μπήκαν σε μπαρ στην Ομόνοια κι άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα

Νίκος Δένδιας: «Τιμάμε τις εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας που έπεσαν μέσα σ’ αυτά τα 203 χρόνια για να είναι η πατρίδα μας ελεύθερη»

Η στρατολόγηση των ανήλικων θυμάτων και τα ραντεβού – Πού στρέφονται οι έρευνες για το κύκλωμα μαστροπείας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr