Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φοιτητές του ΕΜΠ ζητούν να χαθεί το εξάμηνο

Φοιτητές του ΕΜΠ ζητούν να χαθεί το εξάμηνο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Να χαθεί το εξάμηνο ζητούν οι φοιτητές της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΕΜΠ, με σχετική απόφασή τους, η οποία διχάζει τους διδάσκοντες της σχολής.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας “Καθημερινή”, η απόφαση των φοιτητών εκθέτει τις στρεβλές πρακτικές που υιοθετούνται στα ΑΕΙ για να κουκουλωθούν τα προβλήματα αλλά και την πρακτική όσων κομμάτων κάνουν πολιτικά παιχνίδια με καταλήψεις στην πλάτη των φοιτητών.

Ειδικότερα, κατάμεστο ήταν χθες το Μεγάλο Αμφιθέατρο Χημικών (γνωστό ως ΜΑΧ), χωρητικότητας 600 θέσεων, στο ιστορικό κτίριο του ΕΜΠ στην οδό Πατησίων, όπου συγκεντρώθηκαν καθηγητές και φοιτητές με βασικό θέμα την απόφαση των φοιτητών της Αρχιτεκτονικής να χαθεί το εξάμηνο. Συγκεκριμένα, στη γενική συνέλευση των φοιτητών με 184 ψήφους υπέρ πλειοψήφησε η πρόταση για απώλεια του εξαμήνου. Οι δύο άλλες προτάσεις -ήταν υπέρ της ολοκλήρωσης του εξαμήνου, αλλά με διαφορετική επιχειρηματολογία- μειοψήφησαν. Η πρόταση της παράταξης της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς ΕΑΑΚ έλαβε 70 ψήφους, ενώ του ΜΑΣ (ΚΚΕ) 60 ψήφους.

«Μετά από γενική συνέλευση του φοιτητικού σώματος της σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τη μέχρι τώρα υπάρχουσα κατάσταση, αλλά και τη μελλοντική, στην οποία καλούμαστε να ενεργήσουμε, προκειμένου να ολοκληρωθεί το ήδη χρονικά συμπιεσμένο εξάμηνο σπουδών και προκειμένου να διασφαλίσουμε την ποιότητα σπουδών μας, αποφασίζουμε να χαθεί το εξάμηνο» λέει η απόφαση της συνέλευσης των φοιτητών.

Οι φοιτητές στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. «Δεν αρνούμαστε τις μεγάλες ευθύνες του κράτους για ελλείψεις της σχολής σε εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό. Όμως, και η ευθύνη των ανθρώπων της Αρχιτεκτονικής για την υποβάθμιση είναι σημαντικές» ανέφερε χθες φοιτητής. Η πρωτοποριακή, ανατρεπτική στάση των φοιτητών και η καθόλου φιλολαϊκή απόφασή τους -που ζημιώνει τους ίδιους- αποδίδεται στην αγανάκτηση για τις ετήσιες καταλήψεις σχολών που, ουσιαστικά, υπηρετούν πολιτικές στοχεύσεις. «Οι φοιτητές ζητούν να μη μετατρέπεται ο ακαδημαϊκός χρόνος σπουδών σε όπλο για κομματικές μάχες, αρνούνται να πραγματοποιούνται στα χαρτιά 13 εβδομάδες διδασκαλίας και στην πράξη λιγότερες» ανέφερε χθες στην «Κ» καθηγητής της Αρχιτεκτονικής Σχολής. Ενδεικτικά φέτος, μετά τις τρίμηνες κινητοποιήσεις στην αρχή του ακαδημαϊκού έτους και την πρόσφατη νέα κατάληψη του ΕΜΠ από διοικητικούς υπαλλήλους, δεν αποκλείεται να κληθούν οι φοιτητές της Αρχιτεκτονικής να καλύψουν εν κρυπτώ το τρέχον εξάμηνο με μία εβδομάδα μαθημάτων τον Σεπτέμβριο.

Οι καθηγητές ωστόσο διαφοροποιούνται από τους φοιτητές, καθώς μεγάλη μερίδα των καθηγητών θέλει να μη χαθεί το εξάμηνο, διότι κάτι τέτοιο «ενοχοποιεί» τις κινητοποιήσεις που έγιναν και ακυρώνει την επαναστατική πρακτική των καταλήψεων που υιοθετούν ορισμένα πολιτικά κόμματα. Την ίδια στιγμή, πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι η ηγεσία της σχολής τάσσεται κατά της απώλειας εξαμήνου, με μία επαμφοτερίζουσα στάση επιθυμώντας να μη δυσαρεστηθούν ούτε οι «επαναστάτες» των κομμάτων ούτε οι φοιτητές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Άγρια επίθεση των ΜΑΤ σε φοιτητές – 8 τραυματίες στο νοσοκομείο

Συναγερμός στον ΕΟΔΥ: Έξαρση κρουσμάτων μηνιγγίτιδας στην Πάτρα

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη 29/2

Οριστικό – Δεν θα πραγματοποιηθεί η εξεταστική εξαμήνου στη Νομική Θεσσαλονίκης

Στους δρόμους οι φοιτητές ενάντια στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων – Θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr