Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρεμιέρα με κινητοποιήσεις για τα ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές

Πρεμιέρα με κινητοποιήσεις για τα ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εν μέσω έντονων αντιδράσεων ξεκινά σήμερα η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές σε δέκα περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Αθήνα, μια απόφαση που έχει προκαλέσει το μένος εργοδοτών και εμπόρων, τα συνδικαλιστικά όργανα των οποίων καλούν σε κινητοποιήσεις.

Η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνών και Εμπόρων (ΓΣΕΒΕΕ), καλεί τους μικρούς επιχειρηματίες να μην ανοίξουν σήμερα τα καταστήματά τους.

Καταγγέλλοντας την απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων, η Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) έχει εξαγγείλει για σήμερα 24ωρη απεργία για τους εργαζόμενους στα εμπορικά καταστήματα, στις συγκεκριμένες 10 περιοχές.

Η ΓΣΕΒΕΕ, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και η ΟΙΥΕ έχουν καταθέσει από κοινού προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά της Υπουργικής Απόφασης. Ζητούν ασφαλιστικά μέτρα, προσωρινή αναστολή και ακύρωση της απόφασης.

Οι τρεις φορείς, εργοδοτών και εργαζομένων, καταγγέλλουν πως η απόφαση για λειτουργίας της Κυριακές, είναι μόνο «προς όφελος των συμφερόντων μεγάλων αλυσίδων και πολυκαταστημάτων».

Προειδοποιούν επίσης, πως οι «ελεύθερες Κυριακές» θα σβήσουν από το χάρτη τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις του εμπορίου, οι οποίες αποτελούν το 95% και απασχολούν πάνω από το 80% των εργαζομένων.

Για το θέμα ενημερώθηκε και η τρόικα και όπως έγινε γνωστό από την ελληνική πλευρά σε εύλογο διάστημα θα πραγματοποιηθεί έρευνα για την αποτελεσματικότητα του μέτρου και αν διαπιστωθεί ότι δεν ήταν η αναμενόμενη θα υπάρξουν διορθωτικές αποφάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο Δευτέρα, αρχίζουν οι θερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν έως και το Σάββατο 30 Αυγούστου ενώ την επόμενη Κυριακή τα μαγαζιά θα είναι ανοικτά με βάση τη νομοθεσία που προβλέπει το κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων επτά φορές τον χρόνο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αγρότες: Φεύγουν από την πλατεία Συντάγματος και επιστρέφουν στα μπλόκα

Τρακτέρ: Σύσταση προς τους οδηγούς για αποφυγή μετακινήσεων στο κέντρο της Αθήνας

Καθ’ οδόν το κομβόι των τρακτέρ – Την Τρίτη η εκκίνηση από το Κάστρο Βοιωτίας προς Αθήνα

Τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας για τις κινητοποιήσεις των αγροτών στην Αθήνα την Τρίτη 20/2

Την Τρίτη 20/2 κατεβαίνουν τα τρακτέρ στην Αθήνα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr