Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Όχι” είπε ο Στουρνάρας στα αιτήματα των αγροτών

“Όχι” είπε ο Στουρνάρας στα αιτήματα των αγροτών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Άκαρπη απέβη η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με αντιπροσωπεία της «Πρωτοβουλίας για την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Συνδικαλιστικού Κινήματος», γεγονός που ανοίγει το δρόμο για συνέχιση των κινητοποιήσεων εκ μέρους των αγροτών.

Όπως δήλωσαν τα μέλη της «Πρωτοβουλίας» που συμμετείχαν στη συνάντηση, Θόδωρος Παπακωνσταντίνου και Γιώργος Τζωρτζάκης, ζήτησαν από τον υπουργό να αποσυρθεί το φορολογικό των αγροτών και να συζητηθεί από μηδενική βάση όλο το μοντέλο της πρωτογενούς παραγωγής, προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά του.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της «Πρωτοβουλίας», ο κ. Στουρνάρας απέκλεισε το ενδεχόμενο απόσυρσης του φορολογικού, αν και εμφανίστηκε διατεθειμένος να συζητήσει ζητήματα που σχετίζονται με τον αγροτικό τομέα, αλλά και να εξεταστούν φορολογικά μοντέλα που ακολουθούνται στην Ευρώπη.

Μετά τη συνάντηση οι εκπρόσωποι των ανεξάρτητων μπλόκων αγροτών και κτηνοτρόφων Πελοποννήσου εξέφρασαν την πρόθεσή τους να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Και ο Παναγιώτης Πεβερέτος, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας δήλωσε ότι ζητήθηκε η απόσυρση των φορολογικών μέτρων και η εκ του μηδενός συζήτηση των θεμάτων του αγροτικού κλάδου.

Ένας ακόμη εκπρόσωπος των αγροτών, ο Χρήστος Αναγνωστάκος είπε ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν.
Ένα επίσης βασικό ζήτημα που έθεσαν οι αγρότες ήταν και το θέμα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν, προτείνοντας να δοθούν στους παραγωγούς δάνεια για επενδύσεις με χαμηλό επιτόκιο.

Εν τω μεταξύ, στο μπλόκο της Νίκαιας διοργανώνεται στις 15:00 πανθεσσαλικό συλλαλητήριο, στο οποίο έχουν κληθεί να συμμετάσχουν πολίτες αλλά και εργαζόμενοι από άλλους κλάδους.

Οι αγρότες εκτιμούν ότι η μαζική συμμετοχή θα τους δώσει τη δυνατότητα να βγουν και πάλι επί της ΠΑΘΕ, όπως έγινε την προηγούμενη Κυριακή.
Υποστηρίζουν ακόμη η μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο θα στείλει ένα ακόμη μήνυμα αγωνιστικότητας και αποφασιστικότητας προς την κεντρική εξουσία.

Νωρίτερα σήμερα αγρότες της Χαλκιδικής που συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο της ΔΟΥ στα Μουδανιά ενημέρωσαν διερχόμενους πολίτες για τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους. Περισσότεροι από 100 αγρότες μοίρασαν ενημερωτικό υλικό με τα αιτήματά τους στους πολίτες, ενώ τα κατέθεσαν και στον προϊστάμενο της εφορίας προκειμένου να τα προωθήσει στο υπουργείο Οικονομικών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ δεν θα ψηφίσει το ν/σ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Αγρότες: Φεύγουν από την πλατεία Συντάγματος και επιστρέφουν στα μπλόκα

Το μήνυμα των αγροτών από την πλατεία Συντάγματος: «Ο αγώνας θα συνεχιστεί»

Τρακτέρ: Σύσταση προς τους οδηγούς για αποφυγή μετακινήσεων στο κέντρο της Αθήνας

Μητσοτάκης: Δεν θα δώσουμε παραπάνω στους αγρότες – Τι είπε για ακρίβεια και ευρωεκλογές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr