Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στους Δήμους φορτώνει οφειλές της προς τη ΔΕΗ η κυβέρνηση

Στους Δήμους φορτώνει οφειλές της προς τη ΔΕΗ η κυβέρνηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Να φορτώσει στους Δήμους τις οφειλές της Πολιτείας προς τη ΔΕΗ που αφορούν το φωτισμό στους δρόμους και τους φωτεινούς σηματοδότες, επιχειρεί η κυβέρνηση.

Όπως ανέφερε στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) ο πρόεδρος της, Κώστας Ασκούνης, το υπουργείο Εσωτερικών καλεί τους Δήμους να συμμετάσχουν μέσω των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) του 2015 στην εξόφληση των ληξιπρόθεσμών οφειλών προς τη ΔΕΗ που αφορούν την παροχή ηλεκτροφωτισμού στους δρόμους και τη λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών.

Η ΚΕΔΕ εξέφρασε την αντίθεση της στην πρόθεση αυτή του υπουργείου Εσωτερικών, καθώς η συγκεκριμένη αρμοδιότητα μεταφέρθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος στην Περιφέρεια, το 2011, και η Περιφέρεια με τη σειρά της αρνήθηκε να αναλάβει την αρμοδιότητα, διότι η μεταφορά της δεν συνοδευόταν και από τη μεταφορά των αντίστοιχων πόρων.

Παρόλα αυτά, το υπουργείο Εσωτερικών προωθεί νομοθετική ρύθμιση με την οποία οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έως τα τέλη του 2013 προς τη ΔΕΗ θα επιμερισθούν μεταξύ των προϋπολογισμών των Περιφερειών και των Δήμων.

Όμως, ουδέποτε έχει χρεωθεί ή πιστοποιηθεί σε δήμο χρέος προς τη ΔΕΗ από τον ηλεκτροφωτισμό των δρόμων και τη λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών.

Όπως είπε, κατά συνέπεια, «θεωρούμε αδιανόητο να υπάρχει καν σκέψη ρύθμισης οφειλών της Περιφέρειας και παλαιότερα του υπουργείου ΠΕΚΑ από τους ΚΑΠ των Δήμων».

Όπως είπε ο κ. Ασκούνης, η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ αποτέλεσε αίτημα της τρόικας κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής της.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Να δώσει εξηγήσεις ο Μητσοτάκης για Τέμπη, υποκλοπές, e-mails αποδήμων και χρήση πρωθυπουργικού αεροσκάφους

Πρώτη αγωγή κατά του υπ. Εσωτερικών από απόδημη Ελληνίδα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων στην Ασημακοπούλου

ΣΥΡΙΖΑ: Νέες βολές κατά κυβέρνησης για την παράδοση προσωπικών δεδομένων πολιτών στην Ασημακοπούλου

Κασσελάκης: Είμαι περήφανος για τη χώρα μου, αλλά όχι για όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα μου

ΣΥΡΙΖΑ: Το σκάνδαλο Ασημακοπούλου εγείρει ζήτημα διαβλητότητας των εκλογών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr