Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

33 συλλήψεις στην επέτειο του Πολυτεχνείου δίχως σοβαρά επεισόδια

33 συλλήψεις στην επέτειο του Πολυτεχνείου δίχως σοβαρά επεισόδια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες το βράδυ, στην περιοχή των Εξαρχείων, μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου, η Αστυνομία πραγματοποίησε 33 συλλήψεις, ενώ προχώρησε συνολικά σε 53 προσαγωγές, σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ το πρωί της Δευτέρας.

Παράλληλα, κατά την διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί.

Σημειώνουμε ότι πρωτόγνωρα μέτρα ασφαλείας είχαν λάβει οι αστυνομικές Αρχές προκειμένου να αποτρέψουν επεισόδια στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί ήταν στο πόδι προκειμένου να μη γίνει το παραμικρό και το αποτέλεσμα της επχείρησης –μέχρι αυτή την ώρα– κρίνεται επιτυχημένο, καθώς δεν υπήρξαν σοβαρά γεγονότα στο κέντρο της Αθήνας.

Όσον αφορά τις βραδυνές συλλήψεις, οι 6 έγιναν σε δώμα κτιρίου στην οδό Σπύρου Τρικούπη στα Εξάρχεια, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μολότοφ, αντιασφυξιογόνες μάσκες, γάντια, πέτρες και άλλα αντικείμενα, οι 2 στην οδό Στουρνάρη και οι 20 στην πλατεία Εξαρχείων, μετά τη λήξη των πορειών, για επιθέσεις σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων.

Όπως σημειώνει ακόμη το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, «οι σημερινές προγραμματισμένες εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου σε διάφορες περιοχές της χώρας εξελίχθηκαν στο σύνολό τους ομαλά χωρίς να καταγραφούν ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ οι αστυνομικές Αρχές έλαβαν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για τη διαφύλαξη και την προστασία των εκδηλώσεων».

Παράλληλα, σε άλλες πόλεις προσήχθησαν συνολικά 31 άτομα για συμμετοχή σε επεισόδια.

Ειδικότερα, 14 στη Θεσσαλονίκη, 10 στην Πάτρα και 7 στο Ηράκλειο Κρήτης.

Θεσσαλονίκη

Σε δέκα προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές και την Αστυνομία οι φετινές πορείες ήταν οι μαζικότερες των τελευταίων ετών.

Μεμονωμένα σκηνικά έντασης σημειώθηκαν μετά το πέρας των διαδηλώσεων στην περιοχή της Ροτόντας και της πλατείας Καμάρας, αλλά με την επέμβαση της Αστυνομίας έληξαν χωρίς να πάρουν έκταση, σε ένταση και διάρκεια.

Από την Αστυνομία έγινε γνωστό ότι προσήχθησαν γύρω στα δέκα άτομα και εξετάζεται η συμμετοχή τους στα συγκεκριμένα περιστατικά και για τυχόν άλλα αδικήματα.

Βόλος

Ένταση και μικροεπεισόδια χαρακτήρισαν την πορεία στον Βόλο για την επέτειο του Πολυτεχνείου, που ολοκληρώθηκε στις 21.30, όπου συμμετείχαν φοιτητές και συλλογικότητες.

Η πορεία που ξεκίνησε από τον Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας άρχισε με ένταση και μικροεπεισόδια εις βάρος βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στελεχών του κόμματος.

Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παρακολουθούσαν διακριτικά την πορεία που ακολούθησε την λεωφόρο Δημητριάδος, πέρασε από όλο το κέντρο και επέστρεψε μέσω της Ιάσονος και πάλι στο Πανεπιστήμιο, χωρίς συγκρούσεις και πρόκληση φθορών ή ζημιών, αφού ο δήμος Βόλου είχε απομακρύνει εκατοντάδες κάδους για προληπτικούς λόγους.

Οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ακολούθησαν μόνοι τους δική τους ανεξάρτητη πορεία στο κέντρο του Βόλου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Δολοφονία Λυγγερίδη: Εγκληματική οργάνωση με 158 μέλη πίσω από την επίθεση στον αστυνομικό – 60 συλλήψεις

Ενδοοικογενειακή βία στην Πάτρα, στο Αίγιο και στο Μεσολόγγι

Μυστήριο με τον θάνατο βρέφους ενός έτους στην Κω – Το παιδί έφερε τραύματα, προσήχθησαν οι γονείς

Συνελήφθη γνωστός μπασκετμπολίστας για ενδοοικογενειακή βία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr