Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Μπαράζ» υπερπτήσεων: Τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από πολλά ελληνικά νησιά

«Μπαράζ» υπερπτήσεων: Τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από πολλά ελληνικά νησιά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συνεχίζονται οι πτήσεις τουρκικών αεροσκαφών πάνω από τις Οινούσες και την Παναγιά.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, ζεύγος τουρκικών F-16 που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, πέταξε πάνω από τις Οινούσες στα 31.000 πόδια, στις 14.14 μ.μ.

Τρία τέταρτα αργότερα έτερο ζεύγος τουρκικών F-16 που επίσης είχε εισέλθει στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, πέταξε πάλι πάνω από τις Οινούσες και την Παναγιά στα 30.000 πόδια, 4 λεπτά αργότερα πάλι πάνω από τις Οινούσες και ένα λεπτό αργότερα πάλι πάνω από την Παναγιά στα 30.000 πόδια.

Είναι η 6η φορά την Παρασκευή που τουρκικά αεροσκάφη πετούν πάνω από τις Οινούσες και η 4η πάνω από την Παναγιά, ενώ τουρκικά F-16 και F-4 πέταξαν πάνω και από το Αγαθονήσι και τους Ανθρωποφάγους

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Νωρίτερα, τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποιούσαν κι άλλον γύρο προκλητικών υπερπτήσεων στα νησιά του Αιγαίου.

Ζεύγη τουρκικών αεροσκαφών F-16 και F-4 πέταξαν για τρίτη φορά το μεσημέρι, πάνω από τις Οινούσες και την Παναγιά, αλλά και πάνω από το Αγαθονήσι και τους Ανθρωποφάγους του νησιωτικού συμπλέγματος των Φούρνων.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, στις 13:31 μ.μ, ζεύγος τουρκικών F-16, που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, πέταξε πάνω από το Αγαθονήσι στα 30.000 πόδια, ενώ 3 λεπτά αργότερα έτερο ζεύγος τουρκικών F-4, που επίσης είχε εισέλθει στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, πέταξε πάνω από τους Ανθρωποφάγους του νησιωτικού συμπλέγματος των Φούρνων, στα 11.000 πόδια.

Ξεκίνησαν από το πρωί της Παρασκευής

Το μπαράζ προκλητικών υπερπτήσεων ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής, με τα μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας να πραγματοποιούν υπερπτήσεις πάνω από το Αιγαίο και πιο συγκεκριμένα πάνω από τη νήσο Παναγιά και τις Οινούσσες.

Το ζεύγος των τουρκικών μαχητικών F-16 πέταξε λίγο πριν τις 11 το πρωί σε ύψος 17.000 ποδών πάνω από τη νήσο Παναγιά και σε ύψος 19.000 ποδών πάνω από τις Οινούσσες.

Λίγα λεπτά αργότερα το ίδιο ζεύγος τουρκικών μαχητικών F-16 προχώρησε σε νέα υπέρπτηση πάλι πάνω από τις Οινούσσες σε ύψος 33.000 ποδών.

Στη συνέχεια, ζεύγος τουρκικών μαχητικών τύπου F-16 που εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης, πέταξαν πάνω από τις Οινούσες (για τρίτη φορά σήμερα) και την Παναγιά (για δεύτερη φορά σήμερα) στα 21.000 πόδια, στις 12:47.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Γονείς πολλών ανθρώπων και δη βουλευτών πεθαίνουν στα νοσοκομεία επί κυβέρνησης Μητσοτάκη

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr