Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αύξηση 6% στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

Αύξηση 6% στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ναυτιλία, Υπουργείο Ναυτιλίας,

Ορισμένες από τις μεγαλύτερες ακτοπλοϊκές εταιρίες στη χώρα αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αύξηση της τάξης του 6% στα εισιτήρια, ώστε να αντιμετωπιστεί το κόστος των νέων καυσίμων χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο.

Η τιμή ανά τόνο του νέου καυσίμου 0,5% περιεκτικότητας σε θείο σύμφωνα με τα δεδομένα των τελευταίων ημερών ήταν κοντά στα 575 ευρώ ο τόνος όταν το αντίστοιχο που έκαιγαν μέχρι την 31/12/2019 τα πλοία (3,5% σε θείο) ήταν στα 450 ευρώ ο τόνος.

Για το θέμα της αύξησης της τιμής των εισιτηρίων οι ακτοπλοϊκές εταιρείες ενημέρωσαν ήδη την Επιτροπή Ανταγωνισμού αλλά και το υπουργείο Ναυτιλίας.

Οι ακτοπλόοι προκειμένου να μην προχωρήσουν σε αυξήσεις της τιμής των εισιτηρίων ζητούν τη μείωση του ΦΠΑ στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια από το 24% που είναι σήμερα.

Το θέμα έχει θέσει ο αρμόδιος υπουργός Ναυτιλίας στο υπουργείο Οικονομικών ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει κάποια συγκεκριμένη εξέλιξη.

Ως εναλλακτική προς το παρόν είναι η τοποθέτηση συσκευών καθαρισμού καυσαερίων Scrubbers, που θα επιτρέψει τη χρησιμοποίηση καύσιμου υψηλής περιεκτικότητας σε θείο, ενώ παράλληλα θα συμμορφώνεται με το νέο όριο του 0,5% που έχει θέσει ο ΙΜΟ.

Ήδη κάποιες ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν προχωρήσει ή αναμένεται να προχωρήσουν στην εγκατάσταση Scrubbers, ωστόσο κι αυτή είναι μία κοστοβόρα λύση καθώς το κόστος για την τοποθέτηση ενός τέτοιου συστήματος κυμαίνεται περίπου στα 5 εκατ. ευρώ για το κάθε πλοίο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στενά του Ορμούζ: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέλαβαν πλοίο Ισραηλινών συμφερόντων – Η αντίδραση του Ισραήλ

Υεμένη: Οι πρώτοι νεκροί από επίθεση των Χούτι – Τουλάχιστον 2 σε πλοίο κυπριακών συμφερόντων

Νίκος Δένδιας: «Πρέπει να μπορούμε να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας»

Ο Νίκ. Δένδιας στο πλήρωμα του «Ύδρα»: Στην Ερυθρ. Θάλασσα «υπηρετείτε το καθαρό εθνικό συμφέρον»

Ο Νίκος Δένδιας στην «Ύδρα» πριν αποπλεύσει για την Ερυθρά Θάλασσα: Η συμμετοχή της φρεγάτας εξυπηρετεί πρωτίστως τα εθνικά συμφέροντα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr