Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γεωργιάδης: Πρόστιμα έως 1 εκατ. ευρώ για την αισχροκέρδεια

Γεωργιάδης: Πρόστιμα έως 1 εκατ. ευρώ για την αισχροκέρδεια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διάταξη στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που φέρνει δρακόντεια πρόστιμα για την αισχροκέρδεια που παρατηρείται σε βασικά είδη λόγω του κορωνοϊού, προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως τα πρόστιμα θα ανέρχονται από 1.000 έως 1 εκατ. ευρώ.

Επίσης ανέφερε ότι θα υπάρχει διάταξη που θα ορίζει ως θεμιτό κέρδος για έναν καταστηματάρχη, αυτό που είχε έως το τέλος Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, σημείωσε πως η εικόνα σήμερα ήταν πολύ καλύτερη στα σούπερ μάρκετ κατά την πρώτη ημέρα εφαρμογής των μέτρων, ωστόσο όπως είπε κάποιες καταγγελίες που υπήρξαν για μη τήρηση των μέτρων, ελέγχθηκαν άμεσα.

Ο Υπουργός ανέφερε ακόμα ότι το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, ενώ θα είναι ανοικτά για τις επόμενες 4 Κυριακές.

Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, η ανησυχία των πολιτών είναι εύλογη και στόχος είναι να κατευνάσουμε αυτή την ανησυχία, προσθέτοντας ότι μέρα με την μέρα οι καταναλωτές θα βλέπουν τα ράφια γεμάτα.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα με την επάρκεια τροφίμων καθώς επαρκούν για τους επόμενους τρεις μήνες.

Σχετικά με τα αντισηπτικά και τις μάσκες όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης με την νέα πλατφόρμα έχουν καταγραφεί όλα τα αποθέματα, τόνισε ότι τις επόμενες ημέρες θα φτάσουν στα σούπερ μάρκετ, ενώ θα γίνουν και εισαγωγές αιθυλικής αλκοόλης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τσουκαλάς: Βαθιά υποκρισία Μητσοτάκη η αναθεώρηση του άρθρου 86 που εργαλειοποίησε για να μην παραπεμφθούν υπουργοί του

Αυτή είναι η κατάσταση των τριών τραυματιών φιλάθλων του ΠΑΟΚ

Πολύνεκρη τραγωδία στα Τρίκαλα: Νεκρές εργάτριες από την έκρηξη στη «Βιολάντα»

Σαρώνει η γρίπη: 8 θάνατοι και 15 στη ΜΕΘ – 871 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία σε μία εβδομάδα

ΕΟΔΥ: Σημαντική αύξηση της γρίπης – Έξι θάνατοι από κορωνοϊό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr