ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Νίκος Δένδιας: «Η θάλασσα είναι ο φυσικός μας χώρος» - «Ο Άη Νικόλας σκέποι τις θάλασσες, σκέποι τον Στόλο, σκέποι
Ρήξη Χαμάς-Δικτύων Μουσουλμανικής Αδελφότητας: Αγνοούνται εκατομμύρια δολάρια που προορίζονταν για τη Γάζα
Διπλωματική ένταση: Η Απεσταλμένη του ΟΗΕ για την Κύπρο αποκάλεσε τα κατεχόμενα «τουρκική πλευρά της Κύπρου» - Η Νίνα Κασιμάτη
Ιράν: Συνελήφθησαν δύο διοργανωτές μαραθωνίου επειδή γυναίκες έτρεξαν χωρίς χιτζάμπ
Πάνω από 1.000 Αμερικανοί χριστιανοί προσευχήθηκαν μαζικά για την Ιερουσαλήμ στο Δυτικό Τείχος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η κολχικίνη είναι η πρόταση της Ελλάδας στη μάχη με τον κοροναϊό.
Πιο συγκεκριμένα, μία ομάδα Ελλήνων γιατρών και λοιμωξιολόγων ερευνά την επίδραση της συγκεκριμένης ουσίας σε ασθενείς με τον φονικό ιό.
Την αποκάλυψη έκανε ο γιατρός Χριστόδουλος Στεφανάδης στο Mega, ο οποίος τόνισε ότι είναι μέλος μια μεγάλης ομάδας γιατρών στην οποία συμμετέχουν όλοι οι διακεκριμένοι λοιμωξιολόγοι, και ερευνά τη χρήση της κολχικίνης σε ασθενείς με κορωνοϊό.
Όπως ανέφερε ο ίδιος, υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η κολχικίνη μπορεί να είναι ευεργετική στους ανθρώπους που νοσούν από τον νέο κορoναϊό.
«Η πρόταση πέρασε ομόφωνα από την επιτροπή του ΕΟΔΥ, πέρασε το πρωτόκολλο ομόφωνα και ξεκινάει άμεση η κλινική εφαρμογή του με τη δεοντολογία που απαιτείται.
»Έχουμε την πεποίθηση ότι τα αποτελέσματα θα είναι θετικά. Είναι μια προσπάθεια από Έλληνες γιατρούς, πρωτοπόρους σε παγκόσμιο επίπεδο» ανέφερε ο κ. Στεφανάδης.
Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι πρόκειται μία ουσία η οποία υπάρχει στην αγορά και χρησιμοποιείται σε διάφορα φάρμακα όπως για κάποια για καρδιολογία, στον λύκο κλπ.
Επιπλέον, τόνισε ότι μετά από την ελληνική πρωτοβουλία έγινε γνωστό ότι και στον Καναδά γίνεται μελέτη από ομάδα για την ίδια ουσία.























































