ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγία Σοφία, Ελευθεροτεκτονισμός, Εμμανουήλ Γερακιός, Σκωτικός Τύπος (ΑΑΣΤ), Τουρκία,


















































Qatargate: Ένταλμα σύλληψης για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο
Ισραήλ - Ο επικεφαλής της Σιν Μπετ προειδοποιεί: «Η επόμενη 7η Οκτωβρίου θα συμβεί στο Εϊλάτ»
20 μήνες φυλάκιση στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και 18 μήνες στον Μιχάλη Σταυριανουδάκη - ΕΛ.Α.Σ.: «Ηχηρή απάντηση στην κυβερνητική αλαζονεία»
Ο Νικόλας Φαραντούρης έδειξε σε Ευρωπαίους και Αμερικανούς βουλευτές την τουρκική κατοχή στη βόρεια Κύπρο
Σε πλήρη εξέλιξη η στρατιωτική επαναπροσέγγιση Αιγύπτου και Τουρκίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Με τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε χώρο θρησκευτικής λατρείας «ο πολιτισμός δέχθηκε πλήγμα», αναφέρει σε μήνυμά του τη Δευτέρα ο Εμμανουήλ Γερακιός, Ύπατος Μεγάλος Ταξιάρχης του Μεγάλου Συμβουλίου του 33ου και τελευταίου βαθμού για την Ελλάδα του Αρχαίου και Αποδεδειγμένου Σκωτικού Τύπου του Ελευθεροτεκτονισμού.
Ο Εμμανουήλ Γερακιός εξέφρασε τη λύπη του, γιατί ένα αιώνιο πολιτιστικό μνημείο αποφασίσθηκε να σταματήσει να είναι τέτοιο.
Διευκρινίζοντας ότι ο Σκωτικός Τύπος δεν υπεισέρχεται σε θρησκευτικά ή πολιτικά ζητήματα, έχει όμως λόγο στα θέματα πολιτισμού σύμφωνα με το καταστατικό του, τόνισε ότι «ο πολιτισμός σήμερα δέχθηκε πλήγμα».
«Το μνημείο αυτό που από αιώνες θαύμαζε η οικουμένη για την αρχιτεκτονική του, για τον συμβολισμό του, για την ιστορία που περιγράφει μέσα, είναι μνημείο το οποίο έχει διατελέσει εκκλησία χριστιανική, έχει διατελέσει τέμενος, είχε δοθεί τελικά στην παγκόσμια κοινότητα. Από εδώ και πέρα η παγκόσμια κοινότητα δεν θα το έχει», είπε ο Εμμανουήλ Γερακιός.
Πρόσθεσε δε ότι «την άποψή μας αυτή θα την κοινοποιήσουμε σε όλα τα Ύπατα Συμβούλια στον κόσμο» καταλήγοντας ότι, ο συγκεκριμένος χώρος ανήκει σε όλη την ανθρωπότητα, «ανεξαιρέτως θρησκείας και υπηκοότητας».























































