Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ολική διαγραφή χρέους για πολύτεκνο στην Καβάλα

Ολική διαγραφή χρέους για πολύτεκνο στην Καβάλα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε ολική διαγραφή χρέους για έναν πολύτεκνο με οφειλές προς τράπεζες που ανέρχονταν περίπου στις 52.000 ευρώ προχώρησε το Ειρηνοδικείο στην Καβάλα.

Ο καταναλωτής προσέφυγε στην Ένωση Καταναλωτών Καβάλας εντός του 2011 και συνεργάτης της Ένωσης κατέθεσε προς τις πιστώτριες Τράπεζες του καταναλωτή , πρόταση εξωδικαστικού συμβιβασμού. Πρόταση την οποία οι πιστώτριες Τράπεζες αγνόησαν, σύμφωνα με το thrakitoday.com.

Ακολούθως η Ένωση Καταναλωτών Καβάλας εξέδωσε πρακτικό αποτυχίας εξωδικαστικού συμβιβασμού και ο καταναλωτής με τη συνεργασία εθελοντή μέλους της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας, κατέθεσε στο Ειρηνοδικείο Καβάλας το 2012, σχετική αίτηση Δικαστικής Ρύθμισης των χρεών του.

Το Ειρηνοδικείο Καβάλας αφού δίκασε την υπόθεση, εξέδωσε την απόφασή του . Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος καταναλωτής είναι παντρεμένος με τέσσερα ανήλικα παιδιά και η σύζυγος του είναι άνεργη. Συντηρούνται δε, με τη βοήθεια των πατρικών τους οικογενειών. Οι εκπρόσωποι των τραπεζών ισχυρίσθηκαν ότι δολίως περιήλθε σε κατάσταση υπερχρέωσης ενώ γνώριζε ότι δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις από τα δάνεια που έπαιρνε.

Μέχρι το 2010 που εργαζόταν ως οδηγός, προσπαθούσε να είναι συνεπής με τις υποχρεώσεις του, πότε από την μισθοδοσία του και πότε με νέα δάνεια που έπαιρνε όταν η μισθοδοσία του δεν επαρκούσε.

Η τακτική αυτή μπορεί να ήταν λανθασμένη αλλά όπως αναφέρεται και στην απόφαση του Δικαστηρίου «ήταν μια λανθασμένη , πλην συνήθης επιλογή κατά το διάστημα που κατέφευγε στον δανεισμό, η οποία καλλιεργήθηκε από τα πιστωτικά ιδρύματα αλλά και δεν ρυθμίστηκε ως έπρεπε από την πολιτεία» και επομένως το δικαστήριο απέρριψε τη σχετική ένσταση των εκπροσώπων των τραπεζών.

Το Ειρηνοδικείο Καβάλας δέχθηκε ότι οι βιοτικές ανάγκες της συγκεκριμένης οικογένειας ανέρχονται στο ύψος των 800 ευρώ, όπως δήλωσε και ο ίδιος ο καταναλωτής, γεγονός για το οποίο η απόφαση έκρινε ότι: «το ποσό αυτό κρίνεται συντηρητικό δεδομένου ότι πρόκειται για εξαμελή οικογένεια και υποδηλώνει τη διάθεση του αιτούντος να περιορίσει τα έξοδα του σε επίπεδο όμως που να μην προσβάλλεται το επίπεδο διαβίωσης αυτού και της οικογένειας του» .

Όρισε λοιπόν μηδενικές δόσεις για 60 μήνες και επιπλέον επαναπροσδιόρισε νέα δικάσιμο σε ένα έτος από την ημερομηνία της απόφασης, προκειμένου να εξετάσει αν έχουν αλλάξει τα οικονομικά δεδομένα του καταναλωτή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

SoftBank: Eπενδύει σχεδόν $1 δισ. στην προώθηση της AI, αξιοποιώντας τα τσιπ της Nvidia

Καβάλα: Χαστούκισαν τη βουλευτή της Ν.Δ., Αγγελική Δεληκάρη

Τράπεζα της Ελλάδος: Τα δύο «εμπόδια» που βάζει για τη χορήγηση στεγαστικών δανείων

Τρώνε από τα έτοιμα οι Έλληνες λόγω ακρίβειας – Μείωση καταθέσεων τον Ιανουάριο κατά 5,2 δισ. ευρώ

Δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο: Η κυβέρνηση τους αφήνει στα «νύχια» των τραπεζών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr